Hlavní navigace

Euronews boduje jako zpravodajská jednička v 17 zemích EU

18. 9. 2009
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Autor: 115393
18. 9. 2009

Panevropský zpravodajský kanál Euronews je považován za nejlepší program v tomto oboru v sedmnácti zemích Evropské unie a dále také v Norsku, Švýcarsku a Rusku. Vyplývá to z výzkumu European Media and Marketing Survey (EMS). Stanici se dařilo i v zemích, jako je Španělsko, Portugalsko, Francie a Německo, kde musí soupeřit s tradičními rivaly v podobě kanálů CNN a BBC World.

ČTĚTE TAKÉ: Euronews chystá vysílání v dalším jazyce

Euronews zahájil své vysílání v roce 1993 a v současné době je jeho program dostupný hned v několika jazycích současně – angličtině, francouzštině, němčině, španělštině, italštině, portugalštině, ruštině a arabštině. V týmu stanice je více než dvě stě novinářů, kteří mají přístup ke zpravodajství všech velkých agentur a televizních společností. Ve velkých evropských městech se může pochlubit Euronews distribucí v hotelích, na letištích i palubě leteckých společností. Digitální vysílání zahájil již před deseti lety.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).