Hlavní navigace

Filmbox HD by měl vysílat opět týden nekódovaně

7. 7. 2008
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Logo satelitní digitální platformy DVB-S Autor: 115393
7. 7. 2008

Filmový kanál distribuční společnosti SPI International, potažmo firmy HELP FILM, by měl vysílat opět v období 14. – 20. července bez kódování. Jeho signál je běžně na satelitu Hotbird zakódován systémy Conax a Seca Mediaguard 2. K odkódování dojde v rámci promo akce polské placené televize Cyfra+, která se rozhodla zpřístupnit v této době kanál proto, aby na něj nalákala své abonenty. Filmbox HD má tu výhodu, že kromě polské audio stopy obsahuje také českou, takže mu místní divák bez problémů porozumí.

cif 24 - early cena - média

Parametry příjmu: Hotbird (13 st. vých.), 11449/H, SR 27500, FEC 2/3

Volné vysílání, na které upozornil server SatKurier.pl, se týká také programů Filmbox a Filmbox Extra od stejné společnosti. První z nich je zaměřený na filmovou zábavu obecně, druhý se charakterizuje jako televize zaměřená na kvalitní snímky a znalce dobrých filmů. Filmbox HD i zbývající Filmboxy vysílaly volně nedávno, a to v polské platformě „n“. Jeho hlavní nevýhodou je bohužel velmi častá rotace jednotlivých snímků. SPI International provozuje ještě kanál Kino Polska a v Česku a na Slovensku program československých archivních filmů Nostalgia.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).