Hlavní navigace

Genus Plus odmítla, že by se od října připojovala do vysílání celoplošné TV Pětka

3. 9. 2012
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Regionální stanice Genus Plus bude nadále vysílat ve své stávající podobě a nikoliv jako součást chystané celoplošné stanice Pětka. Pro DigiZone.cz to uvedla její ředitelka Alena Roubalová.

Liberecká televize Genus Plus, která je prostřednictvím pozemního vysílání dostupná z vysílačů Ještěd a Černá hora, bude nadále vysílat ve své stávající podobě. Serveru DigiZone.cz to sdělila předsedkyně představenstva televize a její ředitelka Alena Roubalová. Odmítla tak informaci našeho webu, kterou jsme přinesli v pátek, tedy, že se Genus Plus bude připojovat do vysílání nové celoplošné televize Pětka, která vznikne transformací z pražské a středočeské televize Metropol.

Tipy C

K TÉMATU: TV Metropol chce po přejmenování na Pětku najet na starý systém Primy s regiony

Tuto informaci musím odmítnout, nezakládá se na pravdě. Vysíláme dál tam, co dosud, a program, který diváci znají. S provozovateli ostatních regionálních programů se průběžně bavíme o jiných možných řešeních regionálního televizního vysílání v ČR, ale vše je stále ve stadiu diskuse, uvedla Roubalová. Jedním ze způsobů, jak je možné televizi Genus Plus sledovat, je kromě DVB-T také internet. Na něm přešla od 24. srpna na ostrý provoz.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).