Hlavní navigace

Genus Plus se chce stáhnout z východních Čech a zůstat jen na Liberecku

18. 4. 2012
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Liberecká regionální televize zatím musí vysílat i pro východní Čechy, jednofrekvenční síť mezi vysílači Ještěd a Černá hora jí nic jiného neumožňuje.

Pouze na severu Čech chce do budoucna vysílat liberecká regionální televize Genus Plus, kterou lze naladit v multiplexu 3 z vysílačů Ještěd a Černá hora. Na dotaz čtenáře serveru DigiZone.cz to sdělila výkonná ředitelka této stanice Alena Roubalová. „Pro východní Čechy nyní vzniká samostatný projekt regionálního vysílání, proto se budeme z východních Čech pravděpodobně stahovat a přenecháme prostor kolegům, tam udělají plnohodnotnou regionální televizi,“ uvedla.

K TÉMATU: Genus Plus řeší stížnosti diváků, kteří ho nemohou v multiplexu 3 naladit

MMF24

Pro Královéhradecký a Pardubický kraj vzniká projekt televize VTV1, která se už stala členem nové Asociace krajských televizí, vedené pražskou TV Metropol. Vysílat by měla začít letos na podzim. „Z tohoto důvodu nechceme investovat do tvorby programu pro východní Čechy. Jsme tam vlastně jen na „nucené návštěvě“,“ vysvětlila šéfka liberecké televize Genus Plus.

Multiplex 3 totiž z Ještědu vysílá na stejném kanálu jako z krkonošské Černé hory, která pokrývá většinu východních Čech. Stejný multiplex ale nemůže z dvou sousedních vysílačů šířit na stejném kanálu rozdílný obsah, protože by se navzájem rušily. Pravděpodobně tak tedy dojde k přeladění jednoho z vysílačů na jiný vysílací kanál.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je šéfredaktorem serveru o digitálním vysílání DigiZone.cz a redaktorem týdeníku Reflex.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).