Hlavní navigace

Gmail nyní vyžaduje potvrzení při přesměrování pošty

26. 5. 2010
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Gmail již neumožňuje přesměrování pošty nebo její přeposílání s pomocí filtrů na libovolnou e-mailovou adresu. Nelze tak někoho jiného touto cestou zasypávat nechtěnou poštou. Gmail nyní při vytváření generálního přesměrování nebo nastavení automatického přeposílání vybraných zpráv vyžaduje potvrzení od uživatele cílové e-mailové schránky. Při nastavení přeposílání se tak nově posílá na cílovou adresu automaticky vygenerovaná zpráva s žádostí o schválení přeposílání. Toho lze docílit kliknutím…

Gmail již neumožňuje přesměrování pošty nebo její přeposílání s pomocí filtrů na libovolnou e-mailovou adresu. Nelze tak někoho jiného touto cestou zasypávat nechtěnou poštou. Gmail nyní při vytváření generálního přesměrování nebo nastavení automatického přeposílání vybraných zpráv vyžaduje potvrzení od uživatele cílové e-mailové schránky. Při nastavení přeposílání se tak nově posílá na cílovou adresu automaticky vygenerovaná zpráva s žádostí o schválení přeposílání. Toho lze docílit kliknutím na vložený odkaz nebo zpětným zasláním přiloženého číselného kódu.

Nové opatření se týká i Gmailu ze sady hostovaných služeb Google Apps, ovšem s několika omezeními. Uživatelé Google Apps ve vyšších edicích Premier a Education si nemusí s autorizací lámat hlavu, pokud cílová schránka běží ve stejné doméně, v subdoméně nebo v doméně nastavení jako alias. Google to zřejmě považuje v prostředí větších organizací za lepší volbu. (The Official Google Apps Blog)

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je nezávislý novinář a publicista věnující se informatice, elektronice a telekomunikacím. V těchto oborech i podniká. Se serverem Lupa.cz spolupracuje již řadu let jako externí redaktor.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).