Hlavní navigace

Google koupil Slide a údajně chce i Jambool

10. 8. 2010
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Google dál zbrojí v oblasti sociálních sítí a online zábavy. Americký internetový kolos koupil Slide. Akvizici potvrdily obě společnosti. Slide se řadí mezi vývojáře her pro různé komunitní servery včetně Facebooku a MySpace. Tvoří i další doplňky pro sociální sítě. Částka, kterou Google za Slide zaplatil, nebyla oficiálně zveřejněna. Podle neoficiálních zdrojů serveru TechCrunch.com jde ale o 182 milionů dolarů. Zdá se tedy, že Google dává dohromady arzenál pro otevřenou válku s Facebookem.…

Google dál zbrojí v oblasti sociálních sítí a online zábavy. Americký internetový kolos koupil Slide. Akvizici potvrdily obě společnosti. Slide se řadí mezi vývojáře her pro různé komunitní servery včetně Facebooku a MySpace. Tvoří i další doplňky pro sociální sítě. Částka, kterou Google za Slide zaplatil, nebyla oficiálně zveřejněna. Podle neoficiálních zdrojů serveru TechCrunch.com jde ale o 182 milionů dolarů. Zdá se tedy, že Google dává dohromady arzenál pro otevřenou válku s Facebookem. Znovu se totiž objevují dohady, že Google chystá vlastní velký komunitní server.

Takové zprávy se vynořovaly naposledy před několika měsíci a hned po nich přišla služba Google Buzz. Spekuluje se ale, že ta nezaznamenala až takový ohlas a mohla by dopadnout třeba i jako Google Wave. Google se ale každopádně zajímá i o hry na Internetu a také v této oblasti akvizicí Slide posiluje. TechCrunch.com navíc s odvoláním na své zdroje tvrdí, že Google chce koupit i Jambool.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je nezávislý novinář a publicista věnující se informatice, elektronice a telekomunikacím. V těchto oborech i podniká. Se serverem Lupa.cz spolupracuje již řadu let jako externí redaktor.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).