Hlavní navigace

Hackeři zveřejnili databázi desítek tisíc klientů CS Linku. Jeho šéf je zdrženlivý

14. 12. 2012
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Server DigiZone.cz byl podle Jaromíra Glisníka první, který mu informaci o zveřejněné databázi sdělil. Provozovatel CS Linku bude muset nejprve zjistit, zda je údajná databáze vůbec pravá.

Hackerská skupina Czechurity, která se v minulých dnech zviditelnila tím, že se jí podařilo prolomit zdrojový kód webových stránek satelitní služby Skylink, o sobě včera dala opět vědět. Na jejím twitterovém účtu: https://twitter.com/Czechurity, se objevil status následujícího znění: So cslink and skylink, We have no data? Tell it to your customers. Sdělení je možné přeložit následovně: Takže CS Link a Skylink tvrdil, že nemáme žádná data? Ať to řekne svým zákazníkům.

K TÉMATU: Hackeři napadli v sobotu web služby Skylink. Na dnešek slibovali její konec

Součástí statusu byl odkaz na datové úložiště Sendspace, kam Czechurity soubor ve formátu „SQL“ umístila. DigiZone.cz oslovil v této věci Jaromíra Glisníka, předsedu představenstva M77 Group, která je mimo jiné provozovatelem satelitní služby CS Link. Glisníka ve čtvrtek večer informace o souboru, který byl volně publikován na internetu, překvapila. Slyším to od vás poprvé, takže se k tomu v tuto chvíli nemohu vyjádřit. Situaci budeme muset vyhodnotit a zjistit, zdali je vůbec databáze pravá, uvedl Glisník.

BRAND24

ČTĚTE TAKÉ: Hackeři z Anonymous hrozí útokem na weby Skylinku a CS Linku. Kvůli poplatku

Předseda představenstva M77 Group konstatoval, že možností, jak se mohl někdo dostat k databázi zákazníků, je hned několik. Mohu ale ubezpečit naše zákazníky, že takováto data neuchováváme na našich webových stránkách. Na žádném webu je nikdo nenajde, konstatoval Jaromír Glisník. Přesto, že situace se může zdát vážná, Glisník si to nemyslí. Vážný problém v tom nevidím. Různé databáze kolují po světě. Existuje nespočet možných způsobů, jak se k nim dostat, sdělil Glisník.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).