Hlavní navigace

Hudbu bez DRM nabídne na Amazonu i Warner

28. 12. 2007
Doba čtení: do minuty

Sdílet

Končící rok 2007 přinesl pozitivní posun v online prodeji hudby. Zdá se, že nepopulární DRM zvoní umíráček stále hlasitěji. Američtí zákazníci si nyní nově budou moci zakoupit a stáhnout na serveru Amazon hudbu z produkce nahrávací společnosti Warner Music Group. Již dříve se kladně k prodeji hudby bez DRM postavily společnosti Universal Music Group a EMI. Vedle Amazonu se v zahraničí hudba bez DRM prodává třeba na iTunes, kde je o ní velký zájem. Proti DRM se v tomto roce postavily dvě z…

Končící rok 2007 přinesl pozitivní posun v online prodeji hudby. Zdá se, že nepopulární DRM zvoní umíráček stále hlasitěji. Američtí zákazníci si nyní nově budou moci zakoupit a stáhnout na serveru Amazon hudbu z produkce nahrávací společnosti Warner Music Group. Již dříve se kladně k prodeji hudby bez DRM postavily společnosti Universal Music Group a EMI. Vedle Amazonu se v zahraničí hudba bez DRM prodává třeba na iTunes, kde je o ní velký zájem. Proti DRM se v tomto roce postavily dvě z největších osobností IT průmyslu: Bill Gates a Steve Jobs. (BBC News)

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je nezávislý novinář a publicista věnující se informatice, elektronice a telekomunikacím. V těchto oborech i podniká. Se serverem Lupa.cz spolupracuje již řadu let jako externí redaktor.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).