Hlavní navigace

iDnes nabízí blogoromán: dopište Vieweghův text

3. 8. 2009
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Pro okurkovou sezónu si iDnes schoval literární šlágr: blogový román. Ten mají spoluvytvářet čtenáři, kteří mohou nabídnout svou verzi další kapitoly. Tu první napsal Michal Viewegh, tu další již píšou čtenáři a z jejich verzí se bude vybírat nejenom výherce 10 000 Kč, ale i pokračovatel textu. Čtenářských kapitol má být celkem desítka.

Pro okurkovou sezónu si iDnes schoval literární šlágr: blogový román. Ten mají spoluvytvářet čtenáři, kteří mohou nabídnout svou verzi další kapitoly. Tu první napsal Michal Viewegh, tu další již píšou čtenáři a z jejich verzí se bude vybírat nejenom výherce 10 000 Kč, ale i pokračovatel textu. Čtenářských kapitol má být celkem desítka.

První čtenářskou kapitolu vybere, v případě potřeby lehce upraví a uveřejní na webu v pondělí 17. srpna 2009 patron soutěže Michal Viewegh.

Románový děj bude vrcholit v předvánočním čase, 21. prosince zveřejníme finální podobu desáté čtenářské kapitoly a vznikne tak pozoruhodná knížka. Román desetiletí společně nenapíšeme, ale slušná novelka by z toho možná být mohla, soudí Michal Viewegh.

Podobné akce se v minulosti na internetu již objevily, například na Slovensku běží Slovensko píše román a v Česku pod patronací Neoluxoru Román na pokračování nebo Příběh strýčka Martina Miloše Urbana.

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).