Hlavní navigace

Impuls je rozhlasovou jedničkou, klesl však téměř o sto tisíc posluchačů

6. 5. 2010
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 115393
6. 5. 2010

Nejposlouchanější rozhlasovou stanicí v České republice zůstává stále celoplošné Rádio Impuls. Vyplývá to z dnes zveřejněných výsledků poslechovosti RadioProjekt agentur STEM/MARK a Median za první čtvrtletí. Rádio Impuls ke svým vlnám přitáhne denně 941 tisíc posluchačů, druhá je Evropa 2 s 887 tisíci posluchači. Třetí Frekvence 1, která patří stejně jako předchozí stanice do mediálního domu Lagardère Active Radio, oslovila 873 tisíc posluchačů.

Všechny stanice však zaznamenaly pokles svých příznivců. Rádio Impuls dokonce přišlo oproti předchozímu průzkumu o téměř sto tisíc posluchačů. Při předchozím měření jich bylo o devadesát tisíc více. V podstatě úplně stejně je na tom i Český rozhlas 1 – Radiožurnál, kterému ubylo 89 tisíc posluchačů a nyní jich má denně 653 tisíc denně. Nejposlouchanějším regionálním médiem je Rádio Blaník. Denně se na jeho vlny naladí průměrně 488 tisíc posluchačů denně. Opět však jde o pokles o 33 tisíc.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).