Hlavní navigace

Jaromír Glisník, Skylink: Krachu operátora Satellite BG se neobávám

15. 5. 2013
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Šéf Skylinku doufá, že pokud by přece jen ke krachu Satellite BG, který podle jeho slov nehrozí, došlo, podařilo by se vzniklou situaci vyřešit s lucemburskou společností SES.

Satelitní operátor Skylink, který přebírá do své nabídky z kapacity bulharské služby Satellite BG některé programy, se neobává možného krachu této platformy. Serveru DigiZone.cz to řekl Jaromír Glisník, člen představenstva společnosti M7 Group, která je provozovatelem Skylinku. Glisník ale zároveň DigiZone.cz přiznal, že firma nebyla nucena zatím takovouto situaci řešit, takže neexistuje ani možný krizový plán, pokud bych k ní skutečně došlo.

K TÉMATU: Partner Skylinku, bulharská Satellite BG, má vážné existenční potíže

Podle bulharského finančního webu Capital.bg se satelitní operátor Satellite BG dostal do vážných finančních problémů a není schopen plnit své závazky například ani vůči svému hlavnímu věřiteli UniCredit Bank. Server DigiZone.cz zpravil o této nepříjemné situaci své čtenáře včera. Vím o tom, že Satellite BG změnila vedení a hledají investora, ale nemám informace o tom, že by měli krachovat, uklidňuje situaci Glisník.

Tipy C

NEPŘEHLÉDNĚTE: Provozovatelé Skylinku, CS Linku a freeSATu dostali od ČTÚ pokutu 20 milionů korun

Jak by Skylink případný výpadek satelitní kapacity po Satellite BG, od níž přebírá mimo jiné MTV Live HD, Nat Geo Wild HD nebo iConcert HD řešil, je otázkou. Glisník v tomto případě doufá, že by se podařilo využít například dobrých vztahů s lucemburskou společností SES. Kapacita sice patří Satellite BG, nicméně jde o satelity SES Astra, takže bychom hledali určitě způsob, jak tuto situaci řešit. Zatím není třeba panikařit, konstatoval Glisník.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).