Hlavní navigace

K přijímačům MPEG-2 už můžete dokoupit modul pro MPEG-4

7. 5. 2007
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 322915
7. 5. 2007

Na český trh se dostal první volně prodejný modul, který umožní digitálnímu přijímači pro vysílání v kompresním standardu MPEG-2 přijímat i digitální vysílání ve standardu MPEG-4. Poměrně dobře známý modul Neotion NP4 z produkce německé společnosti Technisat se dosud objevoval pouze jako zpestření na odborných konferencích. Nyní ho lze zakoupit i v české maloobchodní síti, včetně eshopu DigiZone.cz.

BRAND24

Informace o tomto modulu se objevila minulý pátek na stránkách našeho dodavatele. Během pondělí jsme jej přidali do naší nabídky. Konečná cena je 2 450 Kč včetně DPH, informovala Markéta Rychecká ze společnosti Digitální televize, v.o.s. Modul Neotion MPEG-4, který lze použít jen pro přijímače s CI sloty, přijímá MPEG-4 pouze ve standardním rozlišení obrazu, nikoli televizi ve vysokém rozlišení obrazu (HDTV).

Kompresní standard MPEG-4 aktuálně testuje operátor přechodného digitálního multiplexu CPraze a Brně, společnost Telefónica O2. Soustředí se však především na HDTV, i když součástí testu je i vysílání MPEG-4 ve standardním rozlišení (obojí vyzkoušela společnost Sony pro své LCD televizory a použila k tomu právě moduly Neotion). To si chce v blízké době vyzkoušet i provozovatel pražského multiplexu B, společnost Czech Digital Group. V MPEG-4 nabídne program televize Prima.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je šéfredaktorem serveru o digitálním vysílání DigiZone.cz a redaktorem týdeníku Reflex.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).