Hlavní navigace

Kabelová televize Přibyslav omezí analog. Až na deset programů

21. 4. 2010
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 115393
21. 4. 2010

Pouze deset nejsledovanějších programů by mohlo zůstat v analogové nabídce Kabelové televize Přibyslav poté, co tato společnost spustí digitální kabelové vysílání. Havlíčkobrodskému deníku to řekl Michael Omes, místostarosta Přibyslavi, která městskou kabelovou televizi provozuje. Radnice každopádně počítá se zachováním analogové kabelové televize i po plné digitalizaci.

K TÉMATU: UPC postupně zruší u analogové kabelovky nabídku Klasik

Město podle místostarosty Omese počítá s tím, že v digitální podobě nabídne asi 50 televizních programů. To je přibližně polovině oproti kompletní nabídce největší tuzemské kabelové společnosti UPC. Přibyslav počítá i s programy ve vysokém rozlišení obrazu (HDTV). Digitalizace kabelové televize ale závisí na uvolnění finančních prostředků z rozpočtu města a poté na výběru realizátora celého projektu.

UX DAy - tip 2

ČTĚTE TAKÉ: Zákazníkům kabelovky Rio Media vadí omezování analogové nabídky

Pokud se podaří peníze uvolnit v nejbližších měsících, měla by digitalizace kabelové televize proběhnout ještě letos. Zkušebně ji mohou využívat už některé obce na Přibyslavsku, například Šlapanov a Věžnice. Uživatelé, kteří nebudou mít zájem o digitální programy, budou i nadále odebírat programy v klasickém analogovém formátu. Je zřejmé, že stávající programová nabídka v analogu bude mírně zredukována, ale nejméně 10 nejsledova­nějších programů bude zachováno, slíbil místostarosta Přibyslavi.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je šéfredaktorem serveru o digitálním vysílání DigiZone.cz a redaktorem týdeníku Reflex.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).