Hlavní navigace

Křišťálová Lupa 2006: Zvolte to nejlepší na českém Internetu!

11. 9. 2006
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

Autor: 74287
Víte o zajímavé české službě či projektu a rádi byste o něm dali vědět ostatním? Zajímá vás, co považují za nejlepší na českém Internetu odborníci i běžní uživatelé? Chyběla vám možnost, jak dát vědět provozovatelům webů a institucím, co si myslíte o jejich nabídce? Lupa se rozhodla vám všechno tohle a ještě něco navíc nabídnout: přicházíme s anketou Křišťálová Lupa 2006 - Cena českého Internetu.
Křišťálová Lupa 2006 - logo 250

Myšlenka ocenit to nejzajímavější na českém Internetu je poměrně stará a rozhodně si nečiníme nárok na její autorství. Seriál ročníků Českého zavináče si ostatně nejspíš sami pamatujete, stejně jako jeho spíše neslavný přechod do ústraní pozornosti.

Přesto se domníváme, že v současné době u nás něco podobného chybí. Proto přicházíme s anketou Křišťálová Lupa, která by se však měla od předchozích projektů zásadně lišit. Volbu totiž svěřujeme do rukou vám, uživatelům Internetu a jeho služeb, kdo máte své vlastní zkušenosti a preference a dokážeta zhodnotit vlastnosti konkurenčních projektů. Zároveň tím zprostředkováváme zpětnou vazbu mezi vámi a provozovateli těchto služeb. Dobré nápady nechť dojdou ocenění, špatné naopak – jednou z kategorií je totiž rovněž Anticena, která mezi obdobnými soutěžemi zvlášť chybí. Vztyčený prst totiž považujeme pro kultivaci nabídky za stejně důležitý jako pochvalný hlas.

Jaké kategorie tedy budete moci svými tipy naplnit? Jsou to tyto:

  • E-shop
  • Webhoster
  • Web veřejné správy
  • Firemní web
  • Freemail
  • Vyhledávač
  • Obecné zpravodajství
  • Specializované zpravodajství
  • Zábava a bulvár
  • Blog
  • Osobnost
  • Projekt roku
  • Anticena

První fáze ankety, během které můžete nominovat své tipy do všech kategorií, začíná právě dnes, 11. září. Potrvá do 22. září, kdy se nominace uzavřou. Pět nejčastěji nominovaných projektů, služeb či společností v každé kategorii poté postupuje do finálního hlasování, které potrvá od 1. do 31. října 2006. Nominovat můžete služby a projekty (či instituce), zaměřené na české uživatele. Před nominováním si prosím přečtěte krátké podmínky pro nominace.

Během hlasování budete moci určit konečné pořadí pěti nejčastěji nominovaných projektů v prvních 11 kategoriích. Pořadí v kategorii Projekt roku a Anticena určí odborná porota, složená z několika desítek zástupců internetové a telekomunikační sféry, médií a společenského života. Díky tomu, že i tyto kategorie naplní nominacemi veřejnost, budou si jejich vítězové moci být jisti, že jejich slávu (či „slávu“) jim zajistili jak odborníci, tak široké fórum uživatelů.

Příjemným doplněním ankety pak budou hodnotné ceny, věnované partnery celé ankety. Všichni, kteří během října do ankety přispějí svým hlasem, získají nárok na roční licenci k bezpečnostnímu balíku TrustPort Workstation od společnosti AEC v ceně 1 220 korun.

Slavnostní vyhlášení výsledků ankety Křišťálová Lupa 2006 se uskuteční večer 23. listopadu 2006. Výsledky samozřejmě budou po tomto datu k dispozici také na stránkách ankety.

Anketa však není jedinou aktivitou, kterou chce Lupa přispět k diskusi o českém Internetu. V den vyhlášení výsledků ankety se totiž bude konat také celodenní odborná konference Czech Internet Forum 2006, jejímž cílem je reflexe aktuálního stavu a vývoje internetového prostředí v České republice. Konference je určena odborné veřejnosti, která se zajímá o trendy v této oblasti. Svou účast mezi přednášejícími a diskutujícími již přislíbila řada známých osobností.

Budeme se těšit na vaše hlasy a při výběru vám přejeme šťastnou volbu!

Partneři soutěže

Generální partner

Tiscali velke



Partneři

AEC logo            DigiZone.cz - logo

ebf - partner 1



Mediální partneři

Click logo            Chip logo

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).