Hlavní navigace

LG: máme certifikát, že pasivní 3D nemá negativní vliv na lidské oko

1. 6. 2011
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 115393
1. 6. 2011

UVNITŘ DOKUMENT Certifikát, který vylučuje negativní vliv pasivní 3D technologie na lidské oko, získal výrobce televizorů LG pro svoji televizní řadu LG Cinema 3D. Firmě ho vystavila Evropská oční klinika Lexum se sídlem v Praze, kterou v roce 1993 založili lékaři II. oční kliniky Všeobecné fakultní nemocnice a 1. lékařské fakulty Univerzity Karlovy v Praze. Klinika působí kromě České republiky také v Polsku. Po odborném lékařském posouzení potvrzujeme, že sledování LG Cinema 3D TV je zcela nezávadné pro lidské oko a vidění, konstatuje v dokumentu šéf kliniky Martin Filipec.

ROZHOVOR: 3D televizory nezpůsobují oční vady, ale můžou je uspíšit, varuje lékař

UX DAy - tip 2

Ani při delším sledování zmíněné 3D technologie jsme nepozorovali žádné negativní reakce nebo nepříjemné subjektivní pocity. Pro mě, který jsem nikdy televizi neměl, bylo sledování například podmořského světa touto technologií překvapivě krásný a zajímavý zážitek, cituje LG Filipce ve své tiskové zprávě. Naopak primář očního oddělení pražské Fakultní nemocnice Motol Milan Odehnal v loňském rozhovoru pro server DigiZone.cz varoval, že sledováním 3D televize si mohou lidé rozvinout oční vady, které se u nich třeba zatím neprojevily.

Jsme velmi rádi, že specialisté na slovo vzatí potvrdili, že 3D pasivní technologie je pro naše oči zcela nezávadná, tvrdí přes to Martin Malý, tiskový mluvčí společnosti LG Electronics CZ. Firma dokonce tvrdí, že vyjádření od odborníků znamená, že se spotřebitelé nemusí obávat zhoršení zraku, ani vzniku jakékoli oční vady. Navíc nová technologie LG Cinema 3D oproti konkurenční aktivní technologii vyniká zejména sledováním televize bez blikání, což nezpůsobuje často diskutované bolesti hlavy, brýle není potřeba nabíjet a nejsou příliš těžké ani drahé. Plus je možné obraz sledovat z širokého úhlu, dodává mluvčí LG.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je šéfredaktorem serveru o digitálním vysílání DigiZone.cz a redaktorem týdeníku Reflex.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).