Hlavní navigace

LiveTV slibuje letecký dopravní monitoring ČR

14. 11. 2005
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Autor: 115393
14. 11. 2005

Společnost LiveTV, která je ve spolupráci s firmou FTV uchazečem o licenci do multiplexu Českého Telecomu, představila dnes svůj projekt Televize na cesty (viz tisková zpráva). Svým budoucím divákům slibuje, že jim nabídne dopravní zpravodajství na českých televizích dosud nevídané. Předpokládáme, že naše televizní letadla budou hlídkovat nad územím celé ČR od svítání do soumraku a kromě dálniční sítě a velkých aglomerací sledovat i další významné komunikace, uvádí ve zprávě David Dušek, jednatel FTV. Projekt je připravován společně s policií a měl by přispět i k řešení aktuální bezpečností situace a pomáhat občanům s vyhledáváním kradených vozidel. Jak chce televize hledat zcizená auta už však text zprávy nerozvádí.

MMF24

Nejen dopravní zpravodajství má ale být součástí vysílání Televize na cesty. Diváci by na svých obrazovkách měli najít také aktuální informace o počasí s podrobnými údaji z celé republiky, dále pak příležitosti pro volný čas, v zimě sněhové zpravodajství a v letní sezóně stav vodních toků a čistotu koupališť nebo obsazenost rekreačních středisek. Podle Duška by se ve vysílání měly objevit i nezávislé testy automobilů a pneumatik, dopravní servis by měl být řidičům k dispozici i jako předplacená služba prostřednictvím SMS – tady na něj ale čeká konkurence mobilních operátorů.

LiveTV a její součást Televize na cesty mají být financovány z marketingových zdrojů několika pojišťoven, projekt má prý posklytnout mnoho pracovních příležitostí s nadstandardními příjmy vysoce kvalifikovaným novinářům. Pokud se zajímáte o uchazeče i jeho konkurenty usilující o pozice v Multiplexu C blíže, poslechněte si záznam z veřejného slyšení, které proběhlo na přelomu května a června letošního roku na půdě Rady pro rozhlasové a televizní vysílání.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor pracoval do ledna 2011 ve zpravodajství TV Z1. V redakci DigiZone.cz působil od startu v říjnu 2005 do dubna 2008 jako redaktor, pak i zástupce šéfredaktora.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).