Hlavní navigace

Majitel tří kabelovek získal registraci pro převzaté vysílání

24. 4. 2008
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Digitální kabelová televize DVB-C Autor: 115393
24. 4. 2008

Společnost BKS Capital Partners (BKS) získala tento týden od Rady pro rozhlasové a televizní vysílání (RRTV) kabelovou registraci. Může tak provozovat převzaté vysílání v kabelových sítích například v Jilemnici, Havlíčkově Brodě, Frýdlantu nad Ostravicí nebo ve Světlé nad Sázavou. Stejná společnost v polovině března koupila firmy Telko, HBTV a Amos, tedy tři provozovatele kabelové televize a internetu.

Podle březnových informací chce BKS do zakoupených společností dále investovat a dodávat služby televize, internetu a telefonování do malých a středně velkých měst v České republice. Během roku a půl chce mít společnost přes 100 tisíc předplatitelů. Plánuje toho dosáhnout tím, že odkoupí stávající společnosti a zavede kabelové televizní vysílání do měst, kde dříve nebylo dostupné.

cif 24 - early cena - média

Od RRTV má společnost BKS povoleno vysílat stanice veřejnoprávní televizerozhlasu, Novu, Primu, Novu Cinema, Galaxii sport, Óčko, TV Noe, programy Nostalgie, CS Film a Minimax i prémiové filmové kanály HBO, HBO 2, Cinemax, Cinemax 2, Filmbox, Filmbox Extra a Film+. Z rádií může šířit také komerční stanice Frekvence 1, Rádio Černá Hora, Rádio Hey, Radio Program a programy slovenského veřejnoprávního rozhlasu.

BKS bude muset zařadit do své nejlevnější nabídky také všechny nové stanice, které začnou volně vysílat zemskou digitální cestou (DVB-T). Na přelomu května a června by proto měla to jejích sítí přibýt zpravodajsko-publicistická Z 1 a v létě plnoformátová TV Barrandov.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor pracoval do ledna 2011 ve zpravodajství TV Z1. V redakci DigiZone.cz působil od startu v říjnu 2005 do dubna 2008 jako redaktor, pak i zástupce šéfredaktora.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).