Hlavní navigace

Martin Roman jde do startupů. Pořídil si pár procent ve Skypickeru

19. 8. 2015
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Brněnský startup získává do řady svých investorů i bývalého šéfa polostátního kolosu ČEZ.

Kolem Skypickeru začínají kroužit investoři i ze světa finančních žraloků. Naposledy si svůj kousek rychle rostoucí firmy ukousl Martin Roman

Ten, podle serveru Motejlek.com, získal 3,6procentní podíl skrze společnost SPV, která spadá pod skupinu jednoho z investorů Skypickeru – Touzimsky Kapital. „Martin Roman získal podíl v rámci našeho investora z Touzimsky Kapital, takže podílově se vlastně nic nemění,“ potvrdila Lupě finanční ředitelka Skypickeru Lucie Brešová.

Aktuální majetková struktura je ve Skypickeru nastavena tak, že Ondřej Tomek drží od letošního února deset procent, Touzimsky Capital a Jiří Hlavenka 56 procent. Zbytek patří zakladateli Oliveru Dlouhému a několika jeho nejbližším spolupracovníkům. 

BRAND24

Skypicker roste rychle. V květnu za levné letenky protočili sto milionů korun a od začátku roku tak už systémem brněnské firmy proteklo 350 milionů. 

„Rosteme rychle, momentálně nabíráme čtyři lidi týdně. Museli jsme se přestěhovat do většího a teď hledáme zkušeného šéfa marketingu,“ vysvětluje zakladatel firmy Oliver Dlouhý. Teď zároveň stopadesátihlavá firma připravuje rozjezd ve Spojených státech, který mají v plánu na podzim.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Po klasickém desetiletém novinářském kolečku (on-line, papír, televize) se vrátil zase na web a je mu dobře. Více na LinkedIn.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).