Hlavní navigace

Multiplex 4 má technické problémy

1. 9. 2011
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Autor: 322915
1. 9. 2011

Společnost Telefónica O2 vyřadila z multiplexu 4 programovou pozici po pražské regionální televizi TV Metropol, kterou šířila nejen v hlavním městě, ale také v Brně a Ostravě. Tento krok se bohužel neobešel bez problémů. V síti 4 jsou šířeny sice tři programy – ČT HD, Nova HD a Óčko – ovšem bez jakékoliv identifikace. Chybí i data pro elektronického programového průvodce (EPG).

ČTĚTE TAKÉ: TV Metropol ukončila vysílání v multiplexu 4

Přijímače si poradí s aktuální situací v multiplexu 4 různě. Některé stanice naladí bez jejich názvu, jiné jako pozice Service 1, Service 2 a Service 4. Může se ale dokonce stát i to, že váš televizor nebo set-top-box síť vůbec nenaladí, a to i přesto, že vám zařízení bude identifikovat plný signál. Další možností je to, že programy sice naladěny budou, ale nedojde k jejich uložení. Problémy terestrické sítě společnosti Telefónica O2 nejsou neobvyklé. Často dochází k výpadku signálu například v Brně.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).