Hlavní navigace

Na druhé řadě Kriminálky Staré město by měla spolupracovat i rakouská ORF

17. 9. 2010
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 115393
17. 9. 2010

Koproducentem druhé řady česko-slovenského seriálu Kriminálka Staré město, který budou od příštího týdne v premiéře vysílat Česká televize a Slovenská televize, chce být rakouská veřejnoprávní televize ORF. Na tiskové konferenci v Bratislavě to podle serveru Mediálne.sk uvedl producent Patrik Pašš ze společnosti Trigon Production, jíž STV a ČT zadala výrobu tohoto seriálu.

K TÉMATU: Seriálový tahák podzimu 2010 na ČT: Kriminálka Staré město

Potenciálním rakouským partnerům se seriál velmi líbil, projevili touhu vstoupit do koprodukce dalších dílů a zájem o celé německé teritorium. Jeho bonita by měla být dost silná i pro export, řekl webu Pašš. Trigon zatím vyrobil sedm dílů Kriminálky Staré město, pro dalších šest existuje scénář. Slovenská televize už podle programového ředitele Romana Liptáka počítá s natáčením druhé řady.

ČTĚTE TAKÉ: ČT odsunula premiéru seriálu Cukrárna kvůli Slovenské televizi

Seriál má jasný potenciál pro druhou řadu, splňuje všechny parametry pro špičkový premiérový projekt a charakterizuje programovou vizi STV do budoucna, řekl Lipták. Televize už druhou řadu Kriminálky Staré město zařadila mezi projekty, pro něj chce na základě smlouvy se státem získat finanční podporu ze státního rozpočtu. Oproti tomu Česká televize se bude o svém angažmá při výrobě druhé řady tohoto seriálu teprve rozhodovat.

BRAND24

NAPSALI JSME: Podzim na ČT: Další řady StarDance a Vyprávěj, nový seriál Kriminálka Staré město

Kavčí hory si podle šéfproducenta Jaroslava Kučery počkají na výsledky sledovanosti prvních dvou nebo tří dílů. Program ČT 1 bude Kriminálku Staré město vysílat od příštího týdne každé pondělí od 20 hodin a naváže tak na starší kriminální seriál Československé televize Panoptikum města pražského. Na rozdíl od Slovenské televize nabídne ČT Kriminálku Staré město i ve vysokém rozlišení obrazu (HDTV) na pozici programu ČT HD.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je šéfredaktorem serveru o digitálním vysílání DigiZone.cz a redaktorem týdeníku Reflex.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).