Hlavní navigace

Na návštěvě u… vydavatele DigiZone.cz

27. 2. 2009
Doba čtení: 5 minut

Sdílet

DigiZone.cz Autor: 115393
V našem seriálu navštěvujeme pravidelně televizní kanály jako je např. hudební Óčko, lifestylová Public, veřejnoprávní ČT 24, ale i instituce - Radu pro rozhlasové a televizní vysílání a Český telekomunikační úřad. Tentokrát jsme se rozhodli tak trochu vybočit ze stereotypu a nabídnout vám článek o firmě, která je vydavatelem našeho serveru, ale i dalších webů, jako je např. Lupa, Slunečnice nebo Navrcholu.cz. Povídání o společnosti Internet Info doplní jako vždy výstižná fotogalerie.
Internet Info - budova Durychova

Vchod do sídla společnosti Internet Info na pražské Lhotce v Durychově ulici.

Portfolio společnosti Internet Info, která sídlí na pražské Lhotce, tvoří zpravodajské a zájmové weby, které patří ke špičce ve svém oboru. Kromě DigiZone.cz jde mj. o servery Lupa.cz, Měšec.cz, Root.cz nebo Podnikatel.cz. Ve všech oblastech, kterým se věnuje, přinášíme zasvěcené kvalitní zpravodajství s řadou užitečných doplňkových služeb. Naše firma také pořádá řadu odborných konferencí. Jejich zaměření vychází ze specializace jednotlivých projektů společnosti. Hlavním cílem těchto akcí je popularizace klíčových informací z dané oblasti. Nově také Internet Info zabezpečuje chod všech aktivit TUESDAY Business Network, sdružení firem a jednotlivců v oboru informačních a komunikačních technologií, internetu a inovací.

Hůlová Gogela - Internet Info

Asistentka Bára HůlováDanielem Gogelou z marketingového oddělení IInfo, který se zabývá analýzou návštěvnosti našich webů.

Prostřednictvím NAVRCHOLU.cz poskytujeme kompletní monitoring návštěvnosti internetových stránek. Naše konzultační centrum Dobrý web zajišťuje poradenský servis pro všechny, kteří chtějí zlepšit podobu, účinek a rentabilitu svého webu. Asi klíčovým serverem firmy je již od roku 1998 Lupa.cz, kde najdete vše o českém internetu a telekomunikacích. Jádrem obsahu jsou původní denní komentáře z oblasti internetu a telekomunikací se zvláštním zřetelem na problematiku poskytovatelů připojení, internetového obsahu, marketingu a e-commerce. Na Lupě najdete mj. odborné blogy čtenářů, doménovou centrálu, databázi nabídek připojení k internetu nebo tzv. Speedmeter.

Rošická Šebelová - Internet Info

Zleva: ředitelka marketingového oddělení IInfo Hanka Šebelová a její kolegyně z marketingu Hanka Rošická.

Měšec.cz je serverem o osobních a firemních financích. Umožňuje svým čtenářům, aby se díky dostatku informací, které naleznou na jednom místě, dokázali efektivně rozhodovat, kam uložit své úspory, kde získat úvěr, kde se pojistit či jaké formy platebního styku používat. Server patří dlouhodobě mezi přední zpravodajské projekty zabývající se ekonomickými tématy. Přináší aktuální informace ze světa osobních a firemních financí. Poskytuje podrobné charakteristiky a srovnávací analýzy produktů nabízených finančními institucemi. Měšec přináší např. kompletní daňový servis včetně kalkulaček a interaktivních formulářů, nezbytné informace pro úspěšné podnikání v sekci Firemní bankovnictví nebo investiční zpravodajství od analytiků a brokerů.

Křížová Potůček Miklík Polák - Internet Info

Obsahové oddělení společnosti Internet Info – redakce Lupy.cz, DigiZone.cz, Vitalie.cz a příležitostně i Root.cz a Slunečnice.cz. Zleva: Denisa Křížová, redaktorka Vitalia.cz, Jan Potůček, Aleš Miklík, Lukáš Polák.

Root.cz je nejstarší český zpravodajský server o Linuxu a open-source technologiích. Primárně je určen specialistům v oblasti IT. Poskytuje informační a diskusní platformu, která je svým zaměřením na českém internetu zcela specifická. Tématický záběr Rootu je však mnohem širší a zahrnuje všechny okruhy důležité pro IT odborníky, administrátory, správce sítí, programátory a fanoušky informačních technologií. Od roku 1999 je centrem české linuxové komunity a základní informační platformou pro všechny IT specialisty a fanoušky. Server přináší např. zpravodajský rozcestník o Linuxu a open source, encyklopedii Linuxu na bázi wiki, školení pro programátory nebo anketu Czech Open Source pro nejzajímavější projekty české open-source scény.

Brkl Hartmanová Petříková - Internet Info

Obchodní oddělení Internet Infa se zabývá prodejem reklamních pozic na našich webech a domlouváním obchodních partnerství. Zleva: obchodní ředitel Jan Brkl a jeho kolegyně obchodnice Radka Hartmanová a Petra Petříková.

Internet Info myslí i na podnikatele. Na ty cílí jeho stejnojmenný nejmladší server. Zaměřen je také na živnostníky a manažery malých a středních firem. Podnikatel.cz přináší také přehled nejdůležitějších zákonů, největší databázi firem a jejich vyhledávání v Česku i v Evropské unii, právní poradenství nebo čerstvé informace z úřadů státní správy. V elektronické podobě nabízí server Podnikatel.cz ke stažení ucelený soubor právních norem, smluv, dokumentů a formulářů. Přehledné informace usnadní jednání s finančním a živnostenským úřadem, s úřadem práce, katastrem nemovitostí a s dalšími institucemi. Praktické nástroje představují mzdové, úrokové a daňové kalkulačky nebo srovnávací žebříčky finančních produktů na českém trhu.

Dobrý web - Internet Info

Tým Dobrého webu, který se zabývá návrhy a přípravou internetových stránek pro klienty IInfa.

Bomba.cz slibuje pro změnu nejlepší videa na internetu. Jde o nový komunitní videoportál orientovaný na zájmy a preference českých uživatelů. Služba je postavená na principu sdružování videí z různých videoserverů. Mělo by jít o výběr toho nejlepšího, co kdy vzniklo v oblasti krátkého zábavního videa. Bomba nabízí také komunitní podporu – např. diskusní fóra nebo chat. Desítky gigabytů softwaru pak najdete na serveru Slunečnice.cz. K dispozici jsou antiviry, aktuální verze internetových prohlížečů, aplikace pro práci s multimédii, grafické editory, kancelářské programy, ale také slovníky, hry a vzdělávací software. Výhodou je především podrobný katalog stovek programů pro práci i zábavu. Programy jsou testované a pocházejí z ověřených zdrojů.

Vývojové oddělení - Internet Info

Vývojové oddělení společnosti Internet Info a jeho programátoři

Server Jagg.cz umožňuje sdílení zajímavých odkazů na internetu. Zároveň má tak uživatel své záložky dostupné odkudkoliv, kde je přístup k internetu. Ty pak mohou sloužit čistě pro vlastní potřebu uživatele nebo pro sdílení s přáteli, případně s kýmkoliv jiným na síti. Jagg.cz je založen na open-source projektu Scuttle licencovaném pod GNU (General Public License). Internet Infu patří také Weblogy – služba, která sleduje blogy v oblasti internetového dění, webdesignu a technologií. Díky svým čtenářům a tematickému zaměření se doplňuje se serverem Lupa.cz. Pro zařazení blogu na službu Weblogy.cz je nutné, aby byl obsah jak stylisticky, tak především odborně kvalitní. Samotný blog musí být funkční a dostupný. V současné době tvoří obsahový základ Weblogů přibližně 150 zdrojů.

Simkanič - Internet Info

Výkonný ředitel společnosti Internet Info Ján Simkanič

ebf - partner 1

Internet Info provozuje také internetový obchod zaměřený na počítačový hardware. Jmenuje se Computer.cz a v katalogu zboží nabízí tisíce produktů od drobných součástek až po celé počítačové sestavy. Nabídku doplňují kapesní počítače, digitální fotoaparáty, DVD, ale také specializovaný spotřební materiál a software. Doprava zboží se realizuje buď kurýrní službou nebo prostřednictvím zásilkových společností Danzas a PPL. Woko.cz kontroluje zvolené stránky na internetu a pokud na nich došlo k nějaké změně, informuje uživatele na jeho e-mail nebo mobilní telefon. Stačí, když uživatel do formuláře napíše adresu, kterou chcete sledovat a svůj e-mail, to je vše. Poslední aktivitou naší firmy je podnikatelská síť TUESDAY Business Network sdružující profesionály z oblasti technologického podnikání, především pak investory, konzultanty a poskytovatele služeb v oblasti technologií a inovací. Hlavními aktivitami je pořádání akcí, seminářů a konferencí.

Připraveno s využitím PR materiálů společnost Internet Info, foto: Ivana Dvorská, DigiZone.cz

Čtete kromě DigiZone.cz i další weby společnosti Internet Info?

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).