Hlavní navigace

Nápadem roku se stal portál UkažJakBydlíš.cz

21. 5. 2010
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

V soutěži Nápad roku 2010, kterou organizuje Institut rozvoje podnikání (IDE) při VŠE v Praze, včera vyhrál Štěpán Bartyzal s projektem UkažJakBydlíš.cz. Jde o portál určený ke sdílení fotografií o bydlení, na kterém budou moci uživatelé čerpat inspiraci a firmy prezentovat realizované projekty. Druhý se umístil Jaroslav Škrabálek s projektem Takeplace, webovou službou pro plánování a organizaci akcí, a na třetím místě skončil Jaroslav Poul s projektem InsolveReader. Cílem soutěže je…

V soutěži Nápad roku 2010, kterou organizuje Institut rozvoje podnikání (IDE) při VŠE v Praze, včera vyhrál Štěpán Bartyzal s projektem UkažJakBydlíš.cz. Jde o portál určený ke sdílení fotografií o bydlení, na kterém budou moci uživatelé čerpat inspiraci a firmy prezentovat realizované projekty. Druhý se umístil Jaroslav Škrabálek s projektem Takeplace, webovou službou pro plánování a organizaci akcí, a na třetím místě skončil Jaroslav Poul s projektem InsolveReader. Cílem soutěže je identifikovat zajímavé podnikatelské záměry a pomoci s jejich realizací.

Porotu soutěže nejvíce zaujal projekt UkažJakBydlíš.cz. Jde o internetový katalog fotografií interiérů a exteriérů, na kterém se budou moci uživatelé inspirovat při řešení vlastního bydlení. Prezentovat své realizované projekty nebo výrobky zde však budou moci za poplatek i firmy. Podobný portál na českém internetu podle slov jeho předkladatele projektu zatím neexistuje.

Portálů o bydlení existuje na českém internetu mnoho, obsahují však převážně textovou informaci, obrázků je na nich jen velmi málo. Náš portál bude založen z devadesáti procent na fotografiích a jen z deseti procent na textovém obsahu. To uživatelům umožní lépe načerpat inspiraci a případně si i vybrat dodavatele podle již realizovaných projektů, vysvětluje Štěpán Bartyzal.

Na druhém místě se umístil projekt Takeplace, který vyhrál i zvláštní kategorii Student podnikatel. Jde o webovou službu pro organizaci různých typů akcí, která na jediném místě poskytuje on-line nástroje a software pro plánování, tvorbu programu, evidenci kontaktů a emailovou komunikaci, přípravu textů, zajištění ubytování, vyúčtování, platby a podobně.

Tipy C

Třetí místo obsadil projekt INsolveReader. Jde o software, který automaticky monitoruje, zda s některým obchodním partnerem firmy bylo zahájeno insolvenční řízení, na což následně upozorní odpovědného pracovníka a dále automatizovaně zpracuje potřebné postupy. Na šestém místě se umístil a zvláštní kategorii Potenciál vyhrál projekt Interaktivní podlaha.

Do třetího ročníku soutěže se přihlásilo celkem 93 projektů, které hodnotila desetičlenná porota složená ze zkušených podnikatelů, manažerů, investorů i zástupců médií. O úspěchu projektu rozhodovaly proveditelnost v praxi, kvalita zpracování, originalita a potenciál dalšího růstu. V rámci finálového kola byly navíc hodnoceny i osobní charakteristiky osob, které budou záměry realizovat.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor byl v letech 2008 – 2012 šéfredaktorem serveru Lupa.cz. Stál u zrodu řady projektů. Je spoluzakladatelem Energomonitoru, v CZ.NIC vedl projekt Turris. Je předsedou místní organizace Pirátské strany v Brandýse – Staré Boleslav.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).