Hlavní navigace

Microsoft představil nástroj, který má firmám pomoci s Windows 7

3. 5. 2010
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Analytici se víceméně shodují: pokud bude chtít Microsoft uspět s Windows 7, bude muset přesvědčit hlavně firemní sektor. Redmondský softwarový gigant si je toho zřejmě vědom a eventuální přechod na Windows 7 se snaží firmám usnadnit (svou roli hraje i ukončení podpory pro Windows 2000). Po nedávném prodloužení běhu programu Windows Enterprise Trial nyní ve spolupráci se společností ChangeBASE zpřístupnil nástroj AOK for Small and Midsize Businesses. Jedná se o online aplikaci pro malé a…

Analytici se víceméně shodují: pokud bude chtít Microsoft uspět s Windows 7, bude muset přesvědčit hlavně firemní sektor. Redmondský softwarový gigant si je toho zřejmě vědom a eventuální přechod na Windows 7 se snaží firmám usnadnit (svou roli hraje i ukončení podpory pro Windows 2000). Po nedávném prodloužení běhu programu Windows Enterprise Trial nyní ve spolupráci se společností ChangeBASE zpřístupnil nástroj AOK for Small and Midsize Businesses. Jedná se o online aplikaci pro malé a střední podniky, která má pomoci s otestováním kompatibility používaných starších programů s novými Windows 7.

I přesto, že systém Windows 7 je v současné době kompatibilní s naprostou většinou dostupného softwaru a zařízení, u starších aplikací, zejména těch, které se využívají v prostředí menších a středních firem, se určitá nekompatibilita může přeci jen objevit, říká Lukáš Křovák, produktový manažer divize Windows Client české pobočky společnosti Microsoft. Nástroj AOK for Small and Midsize Businesses by měl možné problémy s kompatibilitou odhalit a poskytnout informace pro jejich řešení. K dispozici bude zdarma do konce července 2010. (Tisková zpráva)

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je nezávislý novinář a publicista věnující se informatice, elektronice a telekomunikacím. V těchto oborech i podniká. Se serverem Lupa.cz spolupracuje již řadu let jako externí redaktor.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).