Hlavní navigace

Některé tablety umožní v budoucnu také příjem digitálního rozhlasu

22. 3. 2011
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 115393
22. 3. 2011

UVNITŘ FOTO International DMB Advancement Group (IDAG), skupina, která se věnuje koordinaci a propagací projektů souvisejících se systém digitálního rozhlasu DMB po celém světě, a společnost Enspert, přinesou na trh v dohledné době tablety pracující na bázi operačního systému Android, které budou mít vestavěný tuner pro příjem rozhlasu. Konkrétně půjde o systémy DMB, DAB a DAB+.

ČTĚTE TAKÉ: Sportovní kanál ČT 4 už živě vysílá pro iPhony a iPady, stejně jako ČT 24

Enspert přinese více než ostatní tablety. Ty budou schopné také přijímat rozhlas a televizi. Díky tomu se tak otvírá inovativní kombinace mezi vysíláním a internetem a dává to dohromady to nejlepší z obou svět, uvedl president a výkonný ředitel IDAG Gunnar Garfors. Enspert patří v Koreji mezi druhého největšího výrobce tabletů, který dokonce předčil i iPad od Applu. Čtyři nové modely budou mít velikost displeje od sedmi do devíti palců s procesorem od 1 GHz.

Je to dobrá šance, jak představit naše výrobky na nových trzích. Produkty se mohou pochlubit univerzálními funkcemi, které přinesou vynikající obchodní model a servis, který mnoho uživatelů požaduje, konstatoval šéf společnosti Enspert Sang Soo Lee. Jak již bylo řečeno, tablety se budou vyrábět v Koreji. S jejich distribucí se počítá prozatím pouze v Austrálii, Německu, Nizozemsku, Norsku, Jihoafrické republice a Vietnamu.

Tipy C

Jeden z nových tabletů společnosti Enspert, který bude podporovat systémy DAB, DAB+ a DMB. (Zdroj: IDAG)

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).