Hlavní navigace

Nelegálně sdílených karet satelitní služby Skylink jsou prý desítky tisíc

20. 12. 2011
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 115393
20. 12. 2011

Satelitní služba Skylink se potýká podle Jaromíra Glisníka, člena představenstva společnosti TradeTec, která je jejím provozovatelem, s nebývalou mírou pirátství. Uvedl to v rozhovoru pro server Parabola.cz. Aktuálně registrujeme desetitisíce serverů sdílejících naše karty, konstatoval Glisník. Tomuto nešvaru může zabránit funkce Surflock, která omezuje četnost komunikace dekodéru s přístupovou kartou, čímž komplikuje sledování právě pirátům.

BRAND24

Z ARCHIVU: Prolomení satelitního kódu CryptoWorks se dalo čekat. Připouští to i Skylink

Funkce Surflock ale podle jeho slov není nakonec aktuálně v provozu proto, že se pirátství nepodařilo významně potlačit. Dokud bude placená nabídka k dispozici na kartách CryptoWorks, nemá toto opatření cenu, konstatoval Glisník. S jeho odpovědí souvisí i odpojení tohoto původního kódování. Dojde k němu? Počítám, že úplné vypnutí placené nabídky v systému CryptoWorks nastane během příštího roku. (…) Časový harmonogram zatím neexistuje, řekl Parabole.cz člen představenstva TradeTec Jaromír Glisník. Ten už pro DigiZone.cz dříve uvedl, že v původním kódování by mohla zůstat neplacená nabídka, ovšem bude záležet na dohodě se zástupci provozovatelů stanic.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).