Hlavní navigace

Nokia N950: velmi sympatický smartphone pro vývojáře

23. 6. 2011
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Nokia vedle chytrého telefonu Nokia N9 se systémem MeeGo, který je určen do běžného prodeje, představila také sesterské zařízení Nokia N950. To se do prodeje nedostane, protože je určeno primárně vývojářům aplikací pro MeeGo. Přesto jde o velmi zajímavý kus hardwaru. Nokia N950 je podobná Nokii N9, ale přidává pohodlnou QWERTY klávesnici schovanou pod výklopným displejem. Ten není AMOLED, ale TFT.

Nokia vedle chytrého telefonu Nokia N9 se systémem MeeGo, který je určen do běžného prodeje, představila také sesterské zařízení Nokia N950. To se do prodeje nedostane, protože je určeno primárně vývojářům aplikací pro MeeGo. Přesto jde o velmi zajímavý kus hardwaru. Nokia N950 je podobná Nokii N9, ale přidává pohodlnou QWERTY klávesnici schovanou pod výklopným displejem. Ten není AMOLED, ale TFT.

V ostatních ohledech se telefony shodují. Nokia tedy může nabídnout vývojářům velmi zajímavé zařízení a i proto se množí otazníky, jak to tedy ve skutečnosti s platformou MeeGo vlastně myslí, když jako hlavní platformu chce používat Windows Phone a poslední slovo ještě neřekl ani Symbian. Tématu jsme se věnovali v článku Nokia N9 je čerstvou nadějí pro operační systém MeeGo.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je nezávislý novinář a publicista věnující se informatice, elektronice a telekomunikacím. V těchto oborech i podniká. Se serverem Lupa.cz spolupracuje již řadu let jako externí redaktor.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).