Hlavní navigace

Nova News by vysílat mohla, ale ne za současné situace

11. 8. 2009
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Autor: 115393
11. 8. 2009

V dnešním rozhovoru serveru DigiZone.cz hovoří ředitel sekce zpravodajství a publicistiky TV Nova Martin Ondráček také o možnostech pořadu Na vlastní oči, jehož vysílání je v současné době pozastaveno. Hledáme jejich novou podobu. Zkoušeli jsme mnoho různých cest, uvedl Ondráček. Na vlastní oči byly ve velmi špatném postavení kvůli svému nasazení ve středu večer, přiznal šéf nováckého zpravodajství.

Ondráček zároveň konstatoval, že si myslí, že o investigativní publicistiku už není příliš velký zájem. Když to řeknu lidově, diváci po tom všem, co sami přes den zažijí, nemají moc chuť se nechat o tom znovu přesvědčovat v pořadu, který jim naservírujete večer v televizi na ploše čtyřiceti minut, uvedl. S pořadem Na vlastní oči jsme provedli řadu změn a provádíme je dál. Teď testujeme dva různé nové modely a uvidíme, řekl Martin Ondráček.

MMF24

Ředitel sekce zpravodajství a publicistiky TV Nova popřel spekulace bulvárního tisku, že by probíhaly nějaké námluvy mezi Novou a moderátorem České televize Václavem Moravcem. Připustil, že sice být mohly, ale rozhodně se nejedná o aktuální záležitost. K možnému diskusnímu pořadu pak uvedl, že Nově by se mohla s Moravcem podařit např. o deset procent vyšší sledovanost, ovšem pořád by nebyla dostatečná. 33 procent je málo, konstatoval Ondráček.

Ten zároveň v rozhovoru pro DigiZone.cz obdivoval svého bývalého kolegu Zdeňka Šámala, který šel šéfovat zpravodajské televizi Z1. Z toho, co vím, ho čeká velmi nelehký úkol. Ve chvíli, kdy má operovat na trhu, a proti němu stojí jeho vlastní „dítě“, které vystavěl (ČT 24, pozn. red.), jeho pozice nebude vůbec jednoduchá, prohlásil ředitel zpravodajství a publicistiky na Nově, který tak trochu stále počítá s tím, že Nova by do budoucna mohla provozovat vlastní zpravodajský kanál. Dva však pro ČR podle něj v současné době úplně stačí.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).