Hlavní navigace

Nová stanice DAB Plus Top 40 rozšířila pokrytí, v multiplexu ji má i operátor Teleko

15. 6. 2015
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Teleko nabízí vysílání digitálního rozhlasu v současné době v několika lokalitách. V Praze, Příbrami, Trutnově (Černá hora) a Velemíně (Milešovka) je signál šířen v modernějším III. pásmu.

Nová stanice DAB Plus Top 40, jejíž obsah vyrábí západočeská společnost RTI cz, je k dispozici nejen prostřednictvím multiplexu této západočeské firmy, ale od dnešního dne i příbramského Teleka. Okruh, který je zaměřen na nejnovější hity současné hudební scény, v digitálním rozhlasovém multiplexu nahradil občasný okruh Rádio Retro Českého rozhlasu. Stanici DAB Plus Top 40 je vyhrazen solidní datový tok 96 kbps v normě DAB+ a na zvukové kvalitě je to znát. Novému okruhu je tak v multiplexu Teleka vyhrazen stejný prostor jako u západočeské společnosti RTI cz.

BRAND24

K TÉMATU: V Česku vysílá další digitální rádio, stanici DAB Plus Top 40 šíří multiplexy RTI cz

Teleko nabízí vysílání digitálního rozhlasu v současné době v několika lokalitách. V Praze, Příbrami, Trutnově (Černá hora) a Velemíně (Milešovka) je signál šířen v modernějším III. pásmu, které původně sloužilo pro televizní vysílání. Ve zbývajících lokalitách, tedy v Brně, na Lysé hoře a Liberecku, je signál šířen v původním L-pásmu, které se však bude do budoucna opouštět. Pro využití technologie DAB+ a její poslech potřebují zájemci přijímač s podporou tohoto standardu. DAB rádia sice tuto stanici také naladí, ovšem majitelé takovýchto zařízení budou mít na dané programové pozici ticho.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).