Hlavní navigace

Nové verze: Skype 4.2 Beta a Miranda IM 0.8.11

16. 12. 2009
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

I přes všechny peripetie vývoj VoIP klienta Skype pokračuje a aktuálně vývojáři předložili k veřejnému testování betaverzi klienta Skype pro Windows ve verzi 4.2. Kromě již tradičního slibu opět o něco vyšší kvality přenášených hovorů je na seznamu novinek i jedna dosti zajímavá a žádaná funkce: přepojení hovoru. Již navázaný hovor tak nyní půjde přepojit na jiného uživatele služby Skype, ale také přepojit na klasické telefonní číslo. Betaverzi, která ještě slibuje třeba lepší spolupráci s…

I přes všechny peripetie vývoj VoIP klienta Skype pokračuje a aktuálně vývojáři předložili k veřejnému testování betaverzi klienta Skype pro Windows ve verzi 4.2. Kromě již tradičního slibu opět o něco vyšší kvality přenášených hovorů je na seznamu novinek i jedna dosti zajímavá a žádaná funkce: přepojení hovoru. Již navázaný hovor tak nyní půjde přepojit na jiného uživatele služby Skype, ale také přepojit na klasické telefonní číslo. Betaverzi, která ještě slibuje třeba lepší spolupráci s novým hlavním panelem ve Windows 7, si můžete stáhnout ze stránek projektu. (skype.com)

Nové verze se po několika dnech dočkal opět i známý instant-messagingový klient Miranda IM. Aktuální ostrá verze tohoto open source programu nese označení 0.8.11 a podporuje znázorňování průběhu transferu souboru přímo na hlavním panelu v nových Windows 7. Opět došlo i na opravy. České uživatele asi bude nejvíce zajímat, že při využívání ICQ by již nová Miranda IM neměla padat, když se avatar načítá z vyrovnávací paměti. U komunikační služby Yahoo Messenger bylo upraveno zobrazování upozornění na příchozí e-maily a odstraněn by měl být problém s přihlášením. Stahovat můžete třeba ze Slunečnice.cz. (miranda-im.org)

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je nezávislý novinář a publicista věnující se informatice, elektronice a telekomunikacím. V těchto oborech i podniká. Se serverem Lupa.cz spolupracuje již řadu let jako externí redaktor.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).