Hlavní navigace

Óčko chce nasadit hybridní vysílání i na satelit Astra, ale nebude to hned

27. 3. 2014
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Prostřednictvím družice už tuto technologii nabízí Česká televize. V rámci ní je k dispozici například on-line videoarchiv iVysílání, televizní program nebo HD teletext.

Hybridní vysílání označované zkratkou HbbTV, které propojuje svět klasické televize a internetu, by se mělo v budoucnu objevit u hudební televize Óčko také na satelitu Astra. Serveru DigiZone.cz to řekl technický ředitel stanice Lukáš Hnilička. Nebude to ale hned. V současné době jde v multiplexu 3 prozatím o testovací režim. Nad touto technologií ale hluboce uvažujeme, konstatoval Hnilička. Nasazení hybridního vysílání prostřednictvím družice od Óčka by přicházelo v úvahu ve chvíli, kdy by bylo dobře etablované v DVB-T.

cif 24 - early cena - média

K TÉMATU: Óčko chce začít streamovat přes hybridní vysílání HbbTV Óčko Expres

Server DigiZone.cz už začátkem týdne přinesl zprávu, že rodina hudebních kanálů, do níž kromě Óčka patří také Óčko GoldÓčko Expres, by mohla prostřednictvím HbbTV nabídnout zapojení do některých interaktivních pořadů, ideálně například Mixér, případně by sloužila ke streamingu vysílání. Vedení televize zvažuje o poslední jmenované stanici. Průkopníkem HbbTV je u nás Česká televize, která už tuto technologii na satelitu nabízí, a to u všech svých programů. Jde mimo jiné o archiv iVysílání, TV program nebo HD teletext.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).