Hlavní navigace

Ovi Store podporuje Premium SMS, AppStore zase zkušební verze aplikací

11. 8. 2010
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Ovi Store, tedy portál s aplikacemi pro chytré telefony od společnosti Nokia, rozšířil paletu dostupných platebních metod. Původně bylo možné uhradit poplatek za placené aplikace jen platební kartou. V současnosti již lze využít i Premium SMS (kdy se cena aplikace odečte z kreditu nebo je paušálním zákazníkům zahrnuta do měsíčního vyúčtování). To je dobrá zpráva hlavně pro české zákazníky, kteří jsou na Premium SMS vcelku zvyklí. Nokia slibovala podporu Premium SMS už letos v březnu, když Ovi…

Ovi Store, tedy portál s aplikacemi pro chytré telefony od společnosti Nokia, rozšířil paletu dostupných platebních metod. Původně bylo možné uhradit poplatek za placené aplikace jen platební kartou. V současnosti již lze využít i Premium SMS (kdy se cena aplikace odečte z kreditu nebo je paušálním zákazníkům zahrnuta do měsíčního vyúčtování). To je dobrá zpráva hlavně pro české zákazníky, kteří jsou na Premium SMS vcelku zvyklí. Nokia slibovala podporu Premium SMS už letos v březnu, když Ovi Store uváděla na český trh jako Ovi Obchod.

Novinku z posledních dnů hlásí i AppStore, praotec všech současných portálů s aplikacemi pro chytré mobily. Apple konečně zavádí možnost vyzkoušet si aplikace před jejich nákupem. Jak upozornil například americký PC World, nově je dostupná sekce Try Before You Buy, kde mohou vývojáři zveřejňovat zkušební verze svých placených aplikací. Apple tak konečně vyslyšel přání uživatelů, kteří po možnosti nezávazného vyzkoušení placených aplikací dlouhodobě volali a často právě na absenci této možnosti svalovali své softwarové pirátství.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je nezávislý novinář a publicista věnující se informatice, elektronice a telekomunikacím. V těchto oborech i podniká. Se serverem Lupa.cz spolupracuje již řadu let jako externí redaktor.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).