Hlavní navigace

TV Pětka oficiálně potvrdila problémy se svým financováním. Hledá nového investora

26. 11. 2012
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Oficiální stanovisko mediální zástupkyně obou stanic zní, že jejich vlastník, miliardář Luboš Měkota, ztratil schopnost projekty financovat.

Mluvčí televize Pětka Kateřina Kotalová dnes veřejně potvrdila, že tato nová stanice má problém s financováním výroby pořadů. Oficiální stanovisko poskytla Kotalová serveru MediaGuru.cz. V tuto chvíli se jedná o refinancování projektů, konstatovala mluvčí televize. Jaká je v současnosti situace uvnitř Pětky, nechtěla Kotalová specifikovat. Podle mluvčí televize ztratil miliardář Luboš Měkota schopnost projekt financovat. Platí to i pro TV Metropol, která je sesterským programem Pětky.

BRAND24

K TÉMATU: Pětka omezila výrobu předtáčených pořadů. Zaskočila i své vlastní lidi

Na finanční potíže televize upozornil už minulý týden jako první právě server DigiZone.cz. Měkota se měl dostat do finanční neschopnosti především proto, že Švýcarsko oznámilo úmysl zabavit bývalým českým manažerům Mostecké uhelné celkem 14 miliard korun. Informace naší redakce nejprve Kotálová popřela, poté potvrdila, že se omezení výroby týká pouze týdenních formátů, jako je např. Nevař z vody. Stanice spustila své vysílání teprve minulý měsíc, konkrétně 15. října.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).