Hlavní navigace

Piano Media přesouvá svoji centrálu z Bratislavy do Vídně

28. 5. 2014
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Firma to oznámila v souvislosti se získáním investice od fondů aws Gründerfonds a 3TS Cisco Growth. Peníze použije na expanzi v Rakousku, Německu a Švýcarsku.

Slovenský systém na zpoplatnění obsahu Piano bude nově řízen z Rakouska. Jeho provozovatel, společnost Piano Media, totiž přesouvá své ústředí z Bratislavy do rakouské metropole. Přesun do Vídně má usnadnit expanzi na rakouský, německý a švýcarský trh, kde zástupci firmy vidí velký potenciál růstu.

Pro vstup do německy mluvících zemí využije Piano Media finanční prostředky, které společnost získala od rakouského startupového fondu aws Gründerfonds a fondu 3TS Cisco Growth. Ten už do firmy před dvěma lety vložil 2 miliony eur. Výše současné investice nebyla zveřejněna.

BRAND24

Kromě expanze, chce Piano Media peníze využít i na další rozvoj své služby. „Sestavíme také business intelligence tým, abychom našim zákazníků byli schopni poskytnout pokročilé analytické funkce,“ uvedl Peter Richards, který má ve firmě na starosti polský trh a mezinárodní aktivity.

Zatímco na slovenském trhu počet médií, které jsou do systému zapojeny, ubývá, Piano se snaží prorazit v zahraničí – v březnu začalo provozovat řešení pro americký časopis Newsweek, v lednu začal jeho paywall používat německý Neue Osnabrücker Zeitung a Pianu se podařilo uchytit i u polského vydavatelství Agora SA.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Internetové novinařině se věnuje od roku 2005, kdy začal jako redaktor pracovat pro vydavatelství Internet Info.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).