Hlavní navigace

Podepsáno: Drtinová, Veselovský a spol. budou s Economií vysílat DVtv

6. 5. 2014
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Tým kolem moderátorů Daniely Drtinové a Martina Veselovského uzavřel vyjednávání o smlouvě o dodávání videobsahu vydavatelství Economia.

Po několika měsících vyjednávání je jasno – skupina bývalých novinářů České televize soustředěná kolem moderátorů Daniely DrtinovéMartina Veselovského dnes odpoledne podepsala s vydavatelstvím Economia smlouvu na dodávání videoobsahu.

Internetový videoprojekt, kterému novináři dali název DVtv (vychází z příjmení obou hlavních protagonistů), by měl odstartovat v průběhu několika týdnů, potvrdil Lupě Veselovský. Projekt podle něj bude fungovat pod hlavičkou online deníku Aktuálně.cz – právě na tomto serveru by měl vzniknout hlavní archiv všech videí.

Tým si už také zaregistroval doménu www.dvtv.cz, která je psaná na jednoho z editorů Jana Rozkošného. I na tomto webu by se měl nacházet archiv videí, který bude napojen na stránku na Aktuálně.cz.

Podle smlouvy bude DVtv, provozovaná firmou Diskurz TV, fungovat jako na Economii nezávislý a exkluzivní dodavatel videopříspěvků, které se pak budou zobrazovat i napříč dalšími weby Economie. Hlavním žánrem budou rozhovory a hlavním tématem politika a důležité společenské dění v Česku.

„Videa budou vznikat jednak v newsroomu Economie, ale také na konkrétních místech důležitých událostí. Půjde zejména o rozhovory s exkluzivními hosty, duely a debaty. Autorské týmy obou stran budou průběžně konzultovat a koordinovat své ediční plány,“ říká se v tiskové zprávě Economie.

cif 24 - early cena - média

"Novináři Economie budou zváni do videoprogramu jako experti na konkrétní problematiku, jako komentátoři aktuálního dění a podobně. Videoobsah bude vycházet i z původních informací, které budou publikovat tituly vydavatelství Economia,“ dodává Rozkošný.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Šéfredaktor Lupa.cz a externí spolupracovník Českého rozhlasu Plus. Dříve editor IHNED.cz, předtím Aktuálně.cz a Českého rozhlasu. Najdete mě na Twitteru nebo na LinkedIn

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).