Hlavní navigace

Polsko zveřejnilo seznam obcí, kterých se v listopadu dotkne vypínání analogu

17. 10. 2012
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

ODKAZ NA TABULKY UVNITŘ Přehled několika set obcí, které čeká v nejbližších týdnech vypnutí analogu u našich severních sousedů, zveřejnil na svých stránkách tamní státní informační web.

Už 7. listopadu je naplánována u našich severních sousedů první vlna vypínání zemských analogových vysílačů. Při této příležitosti se na státním informačním webu objevil jejich seznam čítající několik set položek. Rozdělen je do dvou části – první vlna, která proběhne v již uvedeném termínu, tedy 7. listopadu, a druhá vlna, která je připravena na týž měsíc, ovšem jeho konec – 28. listopadu. Nejvýznamnějším vysílačem v první vlně je Zielona Góra, která svým signálem zasahuje i do Česka.

KL24

K TÉMATU: Polsko je připraveno na vypínání analogu. Začne se už příští měsíc

Obě tabulky obsahují vždy mimo jiné lokalitu, přesné souřadnice GPS a název vojvodství, ve kterém se obec nebo město nachází. Přesto, že se „switch-off“ týká především Lubušského vojvodství, částečně se dotkne i sousedních oblastí – Dolnoslezského vojvodství a Západopomořanského vojvodství. Jde o lokality, které kopírují východoněmeckou hranici. Druhá etapa se týká vypínání v oblastech: Pomořské vojvodství, Varmijsko-mazurské vojvodství, Velkopolské vojvodství a v jednom případě také vojvodství Mazovské.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).