Hlavní navigace

Vysílací práva na anglickou Premier League získal Slovak Sport pro svůj nový kanál

5. 6. 2013
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

Slovak Sport.TV 2 bude vysílat anglickou Premier League exkluzivně, to znamená, že se o ni nebude dělit s žádnou jinou stanicí. Atraktivní soutěž přebírá po kanálu Digi Sport.

Nejvyšší anglickou fotbalovou soutěž Premier League bude nabízet divákům nová tematická stanice Slovak Sport.TV 2, která začne vysílat už příští měsíc. Jde o druhý kanál z rodiny Slovak Sportu. Premier League bude hlavním tahákem tohoto programu. Slovenští, ale i čeští fanoušci se během následujících tří let mohou těšit na přímé přenosy špičkových zápasů Premier League, jelikož práva na vysílání má společnost Slovak Sport, uvedl generální ředitel Slovak Sportu Róbert Greguš, který nechtěl pro server DigiZone.cz specifikovat, za jakých podmínek a jakou finanční částku se této stanici práva podařilo získat a porazit tak v boji o ně například Novu Sport nebo Sport TV (Sport 1 a Sport 2).

K TÉMATU: Kdo bude v Česku vysílat anglickou Premier League? Stále ještě není rozhodnuto

Nejvyšší anglická fotbalová soutěž skvěle zapadá do mozaiky naší programové struktury a bude jedním z hlavních pilířů nové sportovního kanálu. Jak jsme avizovali, chceme konkurovat zahraničním kanálům a tento krok naši snahu jen potvrzuje. Naši diváci si Premier League dlouhodobě velmi cení a hodnocení ji jako nejatraktivnější fotbalovou ligu na světě, konstatoval Greguš. Nová stanice sice zatím ještě nevysílá, ale už v tuto chvíli probíhají intenzivní jednání jak s kabelovými, IPTV tak i satelitními operátory. Stanice Slovak Sport.TV 2 už požádala o vydání licence tamního regulátora – Radu pro vysílání a retransmisi (RVR).

MMF24

ČTĚTE TAKÉ: Premier League na Digi Sportu patrně končí, favoritem je Nova Sport. Ale ne sama

Z pohledu vysílacích práv jde o takzvaný Live Package včetně Highlights. Vysílání bude doprovázeno lokálními sportovními komentátory v českém, respektive slovenském jazyce. Kromě minimálně pětice zápasů Premier League bude nový kanál přinášet i další atraktivní sportovní obsah jako např. WTA, ATP nebo argentinskou a belgickou fotbalovou ligu. Tato práva již Slovak Sport v minulosti získal. Nový kanál bude dostupný v HD kvalitě s možným odběrem v centrálním uzlu SIX (Praha, Bratislava). Slovak Sport intenzivně řeší i možnosti distribuce signálu přes satelit. Doposud vysílal anglickou Premier League kanál Digi Sport, který je však dostupný výhradně zákazníkům operátora Digi TV.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).