Hlavní navigace

Pro Óčko je prioritou pokrytí Ústecka, Z 1 chce do října 50 % populace

20. 2. 2008
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 115393
20. 2. 2008

Pokrýt signálem oblast Domažlicka není pro hudební televizi Óčko prioritou. Co jí však hodně láká, je region Ústí nad Labem, respektive vysílač Buková hora. Je to velký zásah území. Signál se dostane i do pražských Bohnic, řekl serveru DigiZone.cz Balvín. Co se týká operátora, u kterého by televize vysílala, její vedení už jednalo se všemi. Telefónica avizovala, že bude pokračovat v jednáních až po schválení Technického plánu přechodu (TPP). Kromě nás s nimi jednal i Barrandov a Z 1, upřesnil Balvín.

Pro hudební televizi bude důležité, jak dopadne výběrové řízení na operátora veřejnoprávního multiplexu. Po opuštění sítě A Českou televizí zde vznikne prostor pro nové subjekty. Budou tedy volné dvě sítě. Telefónica má pokrytou jen Prahu a Brno-střed. Vše ostatní musí postavit, tzn., že ale není o čem jednat. Měli jsme schůzku s generální ředitelkou Jane Hannah (České Radiokomunikace, pozn. red.) a bavili už jsme se o některých konkrétních plánech. Ty jsou ale závislé právě na výběrovém řízení. Pokud se tedy něco nezmění, v tuto chvíli se jako reálné ukazují Radiokomunikace nebo Czech Digital Group, dodal Balvín.

BRAND24

Své plány na pokrytí signálem už pro časopis Strategie odhalil i šéf televize Z 1 Martin Mrnka. Od počátku by stanice mohla být pozemním digitálním vysíláním dostupná pro třetinu populace, hlavně v Praze, středních Čechách a na Ústecku, uvedl server. Signál bude šířen také prostřednictvím kabelu, satelitu a IPTV. Od září do října bychom se měli dostat na 50 % populace, řekl Mrnka Strategii.

U Óčka je však nutné zdůraznit to, že už šestým rokem vysílá volně na satelitu a je dostupné také prostřednictvím jiných platforem jako je kabel, IPTV a internet, takže ho pokrytí DVB-T signálem vlastně zatěžovat nemusí.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).