Hlavní navigace

Další prodloužení licence zvyšuje hodnotu Novy, říká Petr Dvořák

14. 10. 2007
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

 Autor: 322915
14. 10. 2007

Rozhodnutí poslanců umožnit televizi Nova prodloužení stávající licence o další osm let, tedy do roku 2025, akcionáři této televize očekávali a zvyšuje hodnotu Novy. Pozměňovací návrh, který se ve třetím čtení vládní verze diginovely v Poslanecké sněmovně stal součástí zákona, zároveň podrží Nově určité prioritní postavení, řekl v rozhovoru pro sobotní Lidové noviny generální ředitel stanice Petr Dvořák.

ČTĚTE TAKÉ:

Stávající program Novy i program, který dnes vysílá Prima, má z definice zákona určité prioritní postavení. To znamená, že bychom měli mít pojištěnou pozici v multiplexu, protože naše licence je platná. Když se program prodlouží, naše jistota je delší, což zase dává jistotu našemu majiteli, uvedl Dvořák. Zároveň investoři, když si počítají hodnotu stanice, ji dosud počítali s licencí, která platila do roku 2017, s určitou pravděpodobností prodloužení. Dnes to počítají o osm let déle, což by hodnotu firmy ve střednědobém horizontu mělo zvýšit, dodal.

BRAND24

Zároveň s možností prodloužení licence diginovela Nově a Primě zajišťuje zachování stejného pokrytí obyvatel v analogovém i digitálním vysílání. My dnes máme prostřednictvím analogového vysílání dosah na málem 98 procent obyvatel této země. Ti lidé by neměli být násilně poškozeni tím, že jim někdo odebere právo dívat se na Novu, říká Dvořák. Televize se podle něj ale nebrání myšlence, že by zemským signálem pokryla menší území a zbytek dokryla ze satelitu.

V případě, že za námi přijde operátor, řekne „já vám nechci udělat takhle velké pokrytí“ a nabídne takové podmínky, aby se nám vyplatilo dokrýt zbytek z jiné platformy, nemám problém takovou dohodu udělat. Ale chci mít garanci v zákoně… co já, myslím, že je důležité, že diváci by měli mít garanci, že vždycky budou mít přístup k tomu programu, ke kterému měli přístup i v minulosti, dodal generální ředitel Novy.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je šéfredaktorem serveru o digitálním vysílání DigiZone.cz a redaktorem týdeníku Reflex.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).