Hlavní navigace

Provozovatel sítě Selfnet překlopí zodpovědnost za šíření kanálů na jiný subjekt

24. 2. 2015
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Itself, která je provozovatelem sítě Selfnet, je ryze českou firmou. Byla založena jako SELF Servis začátkem devadesátých let. Od roku 1991 působí v oblasti telekomunikací.

Společnost Itself, která je provozovatelem sítě Selfnet čítající podle odhadů naší redakce okolo dvaceti tisíc zákazníků, překlopí distribuci kanálů na jiný subjekt. Vyplývá to z informací, které má k dispozici server DigiZone.cz. Od 1. března bude pro Itself zajišťovat provozování převzatého televizního vysílání firma Telly CE. V ní figuruje podle obchodního rejstříku jediná osoba, jejím jednatelem a zároveň společníkem je Jakub Jurásek. Tuto skutečnost už formálně schválila na svém posledním zasedání i Rada pro rozhlasové a televizní vysílání (RRTV). O tento krok požádal Itself na konci ledna letošního roku.

BRAND24

NEPŘEHLÉDNĚTE: Konec televize zadarmo. Nova i Prima chtějí od kabelovek, satelitních a IPTV operátorů zaplatit

Co tedy bude mít nově vzniklá společnost na starosti? Telly CE s.r.o. vstupuje do vyjednávání o podmínkách poskytování signálu převzatého televizního vysílání subjektem, který zastupujete pro územní působnost Česká republika a Slovensko, informovala společnost své obchodní partnery. Selfnet, která je provozovatelem sítě Itself, je ryze českou firmou, která byla založena jako SELF Servis začátkem devadesátých let. Od roku 1991 působí v oblasti telekomunikací. V roce 2013 společnost v rámci procesu změny firemní identity změnila svůj název na Itself s.r.o., jejímž jednatelem je Jan Dašovský.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).