Hlavní navigace

Rada bude jednat o sdílení digitálních kmitočtů Primy s regiony

6. 8. 2007
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Autor: 322915
6. 8. 2007

Koncem srpna by měla Rada pro rozhlasové a televizní vysílání (RRTV) vydat rozhodnutí ohledně přechodu regionálních studií RTA na zemské digitální vysílání. RTA už před časem na základě zákona požádala vysílací radu o přidělení kmitočtů pro zemské digitální vysílání s tím, že její studia budou i nadále – podle platných licencí – tyto kmitočty sdílet s celoplošnou televizí Prima.

ČTĚTE TAKÉ: Prima může celostátně vysílat v DVB-T, ale s regiony

KL24

Radní o žádosti RTA jednali už minulý týden, o vydání digitálních kmitočtů ale nerozhodli. Podle předsedy RRTV Václava Žáka proto, že v případě severní Moravy přišel Český telekomunikační úřad (ČTÚ) na riziko kolize kmitočtů, které je třeba ještě dořešit. Dohodli jsme se, že se tím budeme zabývat na zasedání koncem srpna, řekl Žák serveru DigiZone.cz.

Regionální studia RTA, ale také regionální televize sdružené ve společnosti Regio Media (a vlastněné majitelem Primy) a liberecká televize Genus sdílí analogové kmitočty s Primou a v přesně určený čas se připojují do jejího celostátního vysílání. Tato praxe má přetrvat i po přechodu na zemské digitální vysílání, neboť je součástí licenčních podmínek Primy i regionálních studií. Podmínku nelze podle předsedy RRTV Žáka zrušit.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je šéfredaktorem serveru o digitálním vysílání DigiZone.cz a redaktorem týdeníku Reflex.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).