Hlavní navigace

Regionální síť 1 odstartuje v Praze možná do konce léta, ve hře je i slovenská stanice

23. 7. 2013
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Dalšími lokalitami, kde by měl multiplex v dohledné době odstartovat, jsou Ústí nad Labem a Karlovy Vary. Ve druhé z nich je dokonce ve hře i šíření hudební televize Óčko.

Nabídku pozemního digitálního vysílání v Praze pravděpodobně v horizontu několika měsíců rozšíří jedna ze slovenských stanic. Pokud proběhnou dobře jednání se zástupci Regionální sítě 1, program se objeví právě v tomto multiplexu. Serveru DigiZone.cz to sdělil českobudějovický podnikatel Ivo Brabec, který ho vlastní. Jednáme s jednou zahraniční televizí, která má velký zájem na tom, vysílat na území Prahy, konstatoval Brabec a dále naznačil: Diváci ji budou určitě rozumět. Vše tedy ukazuje právě na to, že provozovatel multiplexu jedná s některou ze slovenských televizí. O kterou by mělo jít, neprozradil.

K TÉMATU: Regionální DVB-T síť 1 míří do Prahy, televize chce oslovit vstřícnou cenovou politikou

Ivo Brabec pro server DigiZone.cz dále uvedl, že multiplex by mohl odstartovat ještě do konce prázdnin. Uvidíme, zdali dáme Praze přednost před Ústím nad Labem, řekl českobudějovický podnikatel. Právě severočeské Ústí má být další lokalitou, kde bude tento multiplex vysílat. Chceme tu šířit regionalnitelevizi.cz a lokální kanál, přiblížil Brabec. Stejná situace by měla být i v Karových Varech, kde je navíc ve hře hudební televize Óčko, která má v této oblasti špatné pokrytí multiplexem 3.

BRAND24

ČTĚTE TAKÉ: ČTÚ aktualizoval databázi přídělů pro Regionální síť 1, výkony jsou vyšší

Původně mělo být v Karlových Varech vysílání spuštěno už před mezinárodním filmovým festivalem, ale krok se zpozdil z důvodu jednání o umístění anténního systému do nové lokality. Anténní systém měl být původně umístěný na karlovarské kolonádě, v nové lokalitě by přesunul téměř do centra, konstatoval Ivo Brabec. V Praze bude vysílat Regionální síť 1 na kanálu 57 z komína Malešické spalovny. Český telekomunikační úřad (ČTÚ) tu operátorovi povolil maximální vyzářený výkon (ERP) 1 kW v horizontální polarizaci.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).