Hlavní navigace

Router Turris Omnia jde do výroby. Po prázdninách by měl být hotový

12. 7. 2016
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: Jan Sedlák
Nečekaný úspěch měl na crowdfundingovém serveru Indiegogo projekt opensource routeru. Tým CZ.NIC už hlásí další pokroky.

Víc než milion dolarů posbíral experiment, který vzešel z CZ.NIC. Pro původně doménové sdružení je vstup do světa koncových uživatelů novou věcí. Turris, který začínal čistě jako výzkumný projekt zaměřený zejména na kybernetickou bezpečnost, původně neměl do „masové“ produkce vůbec jít, úspěch ale nakonec CZ.NIC přesvědčil a současná kampaň tak potvrdila jeho určitou validaci na trhu. 

Teď už mohl Ondřej Filip z CZ.NIC ohlásit, že na začátku července dorazily první prototypy a po jejich otestování se chystá samotná výroba. „Nečekejte ale, že vám přijde router zítra. Půjde to postupně,“ tvrdí Filip na stránkách crowdfundingového serveru

Termíny vypadají tak, že samotná výroba zabere pět týdnů. Další tři neděle má zabrat kompletace už v Česku s tím, že desky má v tuzemsku kompletovat firma Wendell electronics„Pak už jen přidáme tričko, plakáty nebo další bonusy a začínáme rozesílat,“ dodává Filip.

BRAND24

Nejvíce zájemců o router přitom podle CZ.NIC pochází z Česka. Češi vedou s více než čtvrtinovým podílem (28 %). Za nimi se potom seřadili Američané (16 %), Němci (14 %) a obyvatelé Spojeného království (4 %).

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Po klasickém desetiletém novinářském kolečku (on-line, papír, televize) se vrátil zase na web a je mu dobře. Více na LinkedIn.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).