Hlavní navigace

SAP v Brně rozšiřuje vývojové centrum, zaměří se na nový software

10. 5. 2016
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

 Autor: Jan Sedlák
Počet zaměstnanců vývojového centra SAPu v Brně přeroste dvě stovky. Nových 80 lidí má pracovat na nových softwarových projektech.

V únoru jsme psali o tom, že SAP v Brně rozšíří své vývojové centrum a během několika měsíců nabere 80 nových zaměstnanců, čímž rozšíří jejich počty na více než dvě stovky. Nyní už to společnost začíná komunikovat oficiálně. „Myslím si, že Brno je technologický hub České republiky. Celková kvalita lidí zde výrazně roste,“ říká pro Lupu k důvodům růstu na Moravě šéf tamního Innovation Labu Marko Mund.

Osmdesátka nových vývojářů má v Brně vytvořit skupinu, která se má zabývat vývojem nových aplikací a služeb. Tím se bude do jisté míry lišit od současného osazenstva kanceláří ve Spielberk Office Centre na Holandské (vývoj a výzkum zde rozšiřuje třeba také Konica Minolta), kde se rozvíjí a udržuje i starý software SAPu. „Nová jednotka buduje nový software,“ potvrzuje Mund.

SAP tak na Moravu vedle tradičních programátorů hledá i designéry a lidi kolem UX a UI. Ti mají mimo jiné pracovat na uživatelských rozhraních strategické platformy S/4HANA, která v budoucnosti SAPu má hrát zásadní roli. Dělá se také na SAP Fiori a finančních aplikacích.

Peníze nad průměrem

Novějším a atraktivnějším softwarem chtějí Němci v Brně zaujmout mladší generaci, včetně absolventů. SAP rozjel roadshow po sedmi univerzitách v Brně, Ostravě, Olomouci a Bratislavě a aktivity se školami se mají do budoucna dále rozvíjet. Například o společném výzkumu se ale zatím neuvažuje.

Nový brněnský tým má každopádně místa i pro seniorní vývojáře, které chce jak na front-end, tak back-end. Zde SAP může nabídnout i dost zajímavé peníze. Podle informací Lupy jde o částky 90 tisíc korun měsíčně a výše. „Nabídkou platů se rozhodně pohybujeme nad průměrem,“ doplňuje Mund.

SAP se postupně snaží omladit a stát se atraktivní značkou i pro mladší generaci vývojářů i zákazníků. I proto rozvíjí koncept SAP Innovation Center, který už má po celém světě devět poboček, konkrétně v Drážďanech, Singapuru, Silicon Valley, Walldorfu, Postupimi (Potsdam), St. Gallenu, Brisbane, Ra'anana a čínském Nankingu. 

V minulosti jsem se byl podívat v tom v domovském Walldorfu a jde o moderní prostory, kde je patrný vliv startupů. Krokem k modernizaci je i čerstvě uzavřená spolupráce s Applem.

BRAND24

Brněnské vývojové a lokalizační středisko pro střední a východní Evropu oficiálně vzniklo v roce 1998, pracovalo se zde ale už od založení české pobočky SAPu. Na Moravě se konkrétně dělalo na lokalizacích produktů pro český a slovenský trh.

Pobočka v Brně formálně spadá pod tuzemský SAP. Ten má v Praze vývoj pro produkty Ariba (asi 250 lidí) a Concur (300 zaměstnanců). Jak jsem nedávno psal, tyto sekce se společně s pobočkou v Nových Butovicích v dohledné době přestěhují do nových společných kanceláří v rámci Metronom Business Center. Stěhování a nábory u nás řeší také konkurenční Oracle.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Reportér Lupa.cz a E15. O technologiích píše také do zahraničních médií.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).