Hlavní navigace

Set-top-boxy budou do nahrávek přidávat vodoznak proti kopírování

16. 3. 2007
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 115393
16. 3. 2007

Francouzský výrobce elektroniky Thomson vybaví svoje digitální přijímače protikopírovací ochranou. První modely s technologií NexGuard měly včera premiéru na spotřebitelském veletrhu CeBITněmeckém Hannoveru. NexGuard přidává do datového toku videa identifikační údaje, mezi kterými nechybí poskytovatel služby a sériové číslo set-top-boxu. Zatímco dosud ochranný vodoznak vkládal do videa jeho distributor, tentokrát se o věc postará přijímač doma u zákazníka.

Thomson uvádí, že technologie vodoznaku NexGuard pro video jako první pracuje se současnou i nastupující generací kompresních kodeků: MPEG-2, MPEG-4 AVC (H.264) a VC-1. Značku dostane nahrávka na všech výstupech přijímače ve standardním i vysokém rozlišení. Rozeznat ji v nelegálně šířených kopiích pak nemá být problém.

BRAND24

Technologii vodoznaku NexGuard budou umět jako první čipy od výrobce STMicroeletro­nics. Thomson si ale novinku nenechá pro sebe. Bude dostupná všem výrobcům set-top-boxů, poskytovatelům podmíněného přístupu a operátorům videa na vyžádání, a to od letošního léta, prohlašuje francouzský výrobce.

Zdroj: Broadbandtvnew­s.com

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor pracoval do ledna 2011 ve zpravodajství TV Z1. V redakci DigiZone.cz působil od startu v říjnu 2005 do dubna 2008 jako redaktor, pak i zástupce šéfredaktora.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).