Hlavní navigace

SGI neohlásila bankrot

15. 5. 2006
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Minulý týden jste se na blogu Petra Šnajdra na Lupě (a také v naší sobotní týdenní revizi) mohli dočíst, že známá počítačová firma Silicon Graphics, Inc. (SGI) ohlásila bankrot. Jak nás však dnes upozornila Helena Matalová z SGI, tato zpráva zcela neodpovídá skutečnosti. Jako součást již dříve oznámené a plánované restrukturalizace naší společnosti, SGI dne 8. května 2006 oznámila, že dosáhla dohody se všemi svými přednostními bankovními věřiteli a s držiteli významných objemů pohledávek na…

Minulý týden jste se na blogu Petra Šnajdra na Lupě (a také v naší sobotní týdenní revizi) mohli dočíst, že známá počítačová firma Silicon Graphics, Inc. (SGI) ohlásila bankrot. Jak nás však dnes upozornila Helena Matalová z SGI, tato zpráva zcela neodpovídá skutečnosti.

Jako součást již dříve oznámené a plánované restrukturalizace naší společnosti, SGI dne 8. května 2006 oznámila, že dosáhla dohody se všemi svými přednostními bankovními věřiteli a s držiteli významných objemů pohledávek na podmínkách plánu reorganizace, který sníží dluhy společnosti o přibližně 250M USD a značně zjednoduší kapitálovou strukturu společnosti v blízké budoucnosti, vysvětlila nám Helena Matalová.

Reorganizace je plánována bez narušení každodenních provozních a obchodních aktivit se zákazníky a partnery se zaměřením na rozvoj vědomostního potenciálu a posílení pozice na trhu, dodala také. Více informací o celém problému se můžete dozvědět také v tiskové zprávě SGI.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je ředitelem médií vydavatelství Internet Info. V letech 2005 – 2008 působil jako šéfredaktor serveru Lupa.cz. Vystudoval Fakultu informatiky MU a Fakultu sociálních věd UK. Online komunikaci se věnuje i na svém blogu www.alesmiklik.cz.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).