Hlavní navigace

Skoro třetinu provozu na webu vytvářejí roboti, škody na inzerci dosahují miliard dolarů

28. 4. 2013
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: Isifa
Solve Media upozorňuje, že v prvním čtvrtletí tohoto roku opět stoupl robotický provoz. Ten představuje až 29 % a „podezřelý“ provoz se tak podílí 43 procenty.

Solve Media upozorňuje na růst robotického, umělého, provozu na webu. V prvním čtvrtletí tohoto roku byli roboti zodpovědní za 29 % provozu, celkem pak bylo 43 % provozu možné označit jako podezřelý. Alarmující je i růst robotického provozu na mobilním internetu, zde jsou roboti zodpovědní za 14 %, podezřelý provoz by zjištěn v 29 procentech případů.

Jenom v mobilní inzerci odhaduje Solve Media, že škody způsobené robotickým provozem dosáhnou skoro jedné miliardy dolarů. Bannery zobrazované robotům a klikané roboty odčerpávají peníze inzerentů v nebývalé míře. 

Nejvíce k tomu dochází v Singapuru a v Spojených arabských emirátech (až 71 % podezřelého provozu). Ve Spojených Státech podezřelé webové aktivity dosáhly v prvním čtvrtletí 44 procent (19 % u mobilních aktivit). 

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Konzultant a publicista, provozuje www.pooh.cz. Podle některých si myslí, že rozumí všemu, sám je však přesvědčen o pravém opaku a ani v 30+ letech nedokázal přijít na to, jak mít peníze a nepracovat.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).