Hlavní navigace

Slovenská STV Trojka ještě není zachráněná

6. 4. 2009
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 115393
6. 4. 2009

Slovenský veřejnoprávní sportovní kanál STV Trojka se nemusí dožít konce roku 2009. I když má STV již schválený rozpočet pro letošní rok, který počítá s provozem všech tří kanálů, zároveň počítá i se ztrátou ve výši 6 milionů eur. Pokud se nepodaří situaci vyřešit další státní dotací, nastanou restrikce a znovu se otevře případná existence Trojky.

Členové Rady STV požadují vyřešení plánované ztráty do poloviny roku. Pokud se to nepodaří díky vládním penězům, přicházejí v úvahu restrikce včetně zastavení vysílání sportovního okruhu. Tuto možnost ale nechtěl ředitel STV Štefan Nižňanský komentovat, uvádí internetový deník Aktuálně.sk.

PSALI JSME: Trojka se blíží, rozvoji DVB-T na Slovensku zatím nepomůže

BRAND24

I samotný rozjezd Trojky, kterou projektově připravil ještě manažment bývalého ředitele STV Radima Hrehy, zafinancoval stát díky nevratné dotaci ve výši 90 milionů slovenských korun. Původně to měl být program, který by byl základním tahákem pro diváky, aby přešli na pozemní digitální příjem televize. Paradoxně, v DVB-T se Trojka objevila ve velmi omezené míře. Na Slovensku totiž platí ochrana analogových frekvencí do roku 2012, a týká se i současných kanálů STV.

Pokud se diváci k Trojce běžnou cestou nedostanou, hledají jiné možnosti na jiných vysílacích platformách. To znamená žně pro kabelové, satelitní a IPTV operátory, kteří i díky ní mají nové zákazníky. Místo toho, aby Trojka propagovala přechod na DVB-T, paradoxně napomáhá rozvoji všech ostatních, ještě k tomu placených platforem.

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).