Hlavní navigace

Slovenské Learn2Code už sehnalo české učitele. Plní první kurzy

25. 9. 2015
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Mají za sebou několik tisíc proškolených lidí na Slovensku. Teď zkouší vzdělávací startup štěstí i mezi českými zájemci o programovací kurzy.

Vzdělávání v IT je poslední dobou zřejmě horké téma. A to nejen proto, že pracovní trh je vysátý a firmy jen s obtížemi shánějí nové lidi

V polovině října rozjedou Slováci v české metropoli kurz webdesignu, který povede Lukáš Hurych. Na rozdíl od svého on-line vzdělávacího projektu Webrebel, se kterým do Česka přišli už na začátku roku, jsou kurzy v Learn2Code prezenční a v off-linu. "Oslovilo mě, jakým způsobem to Learn2Code dělá, a doufám, že narazím na nové talenty,“ tvrdí Hurych, který se z abdoc.net přesunul do Twista.  Druhý kurz bude zaměřený na vizuální design. Pro ten ulovil Radovan Debnár z Learn2Code Lindu Páleníkovou.

KL24

"Teda prave pre ludi co chcu v buducnosti podnikat na internete je Learn2Code urcene ako program, vdaka ktoremu budu rozumiet aj technickej stranke projektu a zaroven si budu vediet vytvorit niektore veci samostatne.“  říká Radovan Debnár z Learn2Code.

Do vzdělávání nových lidí, kteří by mohli zpestřit rozložení IT scény, se během posledního roku obulo i sdružení Czechitas, které se snaží mezi vývojáře nebo testery dostat ženy. „Snažíme se na konkrétní pracovní pozici najít holky a za odměnu je přímo propojit s firmami. Za ten rok, co děláme školení, už nás znají i na HR odděleních spolupracujících firem, a tak holky z Czechitas mají u zaměstnavatelů dobrou pověst,“ vysvětluje v rozhovoru spoluzakladatelka hnutí Monika Malátková

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Po klasickém desetiletém novinářském kolečku (on-line, papír, televize) se vrátil zase na web a je mu dobře. Více na LinkedIn.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).