Hlavní navigace

SPIR dostal šest návrhů na řešení crossmediálního výzkumu

7. 5. 2015
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Šestice návrhů na další vývoj měření návštěvnosti napříč mediatypy se sešlo na podatelně SPIRu. Sdružení chce do konce května všechny zanalyzovat.

Kolem crossmediálního měření začalo být živo koncem loňského roku. Na velké listopadové debatě mezi zástupci médií, agentur i zadavatelů reklamy se totiž ukázalo, že na trhu neexistuje shoda, co by vlastně měl společný výzkum měřit a jak by měl fungovat.

To se projevilo i v množství návrhů dalšího vývoje a možného řešení situace, které se sešly po výzvě SPIRu k jejich zaslání. Kromě pěti výzkumných agentur zaslal svůj příspěvek i mobilní operátor a poskytovatel televizního vysílání O2, oznámil SPIR v tiskové zprávě

Mezi uchazeči z řad výzkumných společností jsou GfK, Median, STEM/MARK, Mediaresearch ve spolupráci s Nielsen a TNS Aisa se prezentuje společně s comScore a Kantar Media. 

MMF24

V následujících týdnech SPIR provede analýzu návrhů a během května by měl rozbor doputovat všem zúčastněným asociacím – tedy Unii vydavatelů, rozhlasové sekci SKMO a Asociaci měření venkovní reklamy. Celá akce zatím nepovede k rozjezdu tendru na výzkumnou agenturu, ale zatím má jen podrobně zmapovat situaci na trhu výzkumů.

Svůj vlastní plán na crossmediální výzkum má také Asociace televizních organizací (ATO), která se ale chce zabývat jen měřením videoobsahu. Podle serveru Mediaguru si asociace zatím objednala výzkum konzumace médií. Jeho výsledky má agentura Mediaresearch prezentovat v červnu.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Po klasickém desetiletém novinářském kolečku (on-line, papír, televize) se vrátil zase na web a je mu dobře. Více na LinkedIn.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).