Hlavní navigace

Studia RTA by po odstřihnutí od Primy mohla vysílat v multiplexu 3

1. 11. 2011
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 115393
1. 11. 2011

Regionální studia RTA by po ukončení vysílání televize Prima a startu nástupnického programu Prima family, který už nebude mít licenční podmínku sdílení programové pozice v multiplexu 2 s regionálními televizemi, mohla přejít do multiplexu 3. Umožňuje to nová obchodní nabídka provozovatele této digitální sítě, společnosti Czech Digital Group, kterou vlastní České Radiokomunikace. Jde o takzvané časové sdílení.

K TÉMATU: Vysílání Primy končí! Od 1. ledna 2012 z ní bude Prima family, bez regionů

Kanál, který bude chtít vysílat jenom konkrétní časové úseky pro celou Českou republiku, má možnost si od nás objednat tyto konkrétní časy, vysvětlil v zářijovém rozhovoru pro server DigiZone.cz generální ředitel ČRa Kamil Levinský. RTA by ale musela vysílat ze všech vysílačů multiplexu 3 totožný obsah, přičemž denně by muselo jít minimálně o pět hodin mezi 18:00 a 23:00 hod. V případě, že by studia RTA chtěla využít jen některé vysílače multiplexu 3, musela by na nich vysílat 24 hodin denně.

KOMENTÁŘ: Prima odstřihne regiony

Podmínka produktového portfolia neumožňuje kombinaci regionálního vysílání a časového sdílení. Buď tedy klient může využít regionální členění s podmínkou vysílání 24 hodin denně v konkrétním regionu, nebo časové sdílení, tedy několik hodin vysílání denně, ale pouze na celém území České republiky, potvrdil Levinský. Studia RTA se nyní připojují každý všední den v 17:40 hod. do multiplexu 2 na pozici televize Prima. Mají k tomu podepsanou smlouvu s ČRa.

BRAND24

Zatím není jasné, jakým způsobem budou ČRa přistupovat k těmto smlouvám se studii RTA poté, co Primu na její pozici v multiplexu 2 nahradí na Nový rok program Prima family, jemuž vysílací licence nepřikazuje uvolňovat prostor pro odpojované vysílání regionálním studiím. Prima family regiony do svého vysílání nepustí a další prostor pro samostatné vysílání regionálních televizí v multiplexu 2 není.

DigiZone.cz zjišťuje reakce RTA, Českého telekomunikačního úřadu a Rady pro rozhlasové a televizní vysílání

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je šéfredaktorem serveru o digitálním vysílání DigiZone.cz a redaktorem týdeníku Reflex.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).